Către: Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu

Elevii își doresc asumarea strategiei SMART-Edu!

Elevii își doresc asumarea strategiei SMART-Edu!

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să vă asumați strategia SMART-Edu, strategia pentru digitalizarea educației din România. Cerem Ministerului Educației să își asume și să finalizeze strategia inițiată anul trecut.

De ce este important?

Strategia pentru digitalizarea educației din România pare o reformă uitată într-un sertar din Ministerul Educației, de la preluarea mandatului, domnul ministru Sorin Mihai Cîmpeanu evitând să vorbească despre documentul care a fost pus în consultare publică la începutul anului acesta.

Se dorește integrarea strategiei în proiectul președintelui, România Educată, însă nu ni se oferă o garanție cu privire la asumarea acestui proiect pe termen lung de către guvernare și președinte, deoarece (în curând) nu va mai fi în funcție domnul președinte Klaus Iohannis.

De asemenea, la nivel european există deja o strategie pentru digitalizarea educației, de aceea considerăm că și România trebuie să aibă un plan pe termen lung pentru o reformă cu rezultate pozitive. Educația digitală este un drept al copiilor, nu un moft!