Skip to main content

Către: Senatului Romaniei

Domnilor senatori, lăsați justiția să își facă datoria in dosarul "Vot Diaspora 2014"!

Domnilor senatori, lăsați justiția să își facă datoria in dosarul "Vot Diaspora 2014"!

Noi, membri ai diasporei, prin intermediul acestei petiții, tragem un puternic semnal de alarmă membrilor Senatului României asupra necesității de a autoriza ridicarea imunității parlamentare senatorului Titus Corlățean la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), in vederea cercetarii domniei sale în dosarul „Vot Diaspora 2014” >> www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7387

Doamnelor și domnilor senatori, vă reamintim că în zilele de 2 și 16 noiembrie 2014, o parte dintre românii aflați în străinătate nu și-au putut exercita dreptul constituțional de vot sau au reușit să voteze după nenumărate ore de așteptare, în condiții umilitoare.
Dreptul de vot este garantat de catre Constituția României, inclus in legea electorală si prevăzut în Declarația Universală a Drepturilor Omului și Convenția Europeană a drepturilor omului. Încălcarea lui constituie o infracțiune pedepsită de codul penal.

Organizarea defectuoasă și refuzul Ministerului Afacerilor Externe de a suplimenta secțiile de votare între cele două tururi, in conditiile in care Hotărârea nr. 4/2008 a Autorităţii Electorale Permanente recomanda un numar mult mai mare de cabine de vot si in perspectiva faptului ca Biroul Electoral Central (BEC) a confirmat premisele legale ale acestei măsuri, ridică ample motive de suspiciune.
În acest sens, considerăm absolut necesar ca dl. senator Titus Corlățean să aibă ocazia de a-și dovedi eventuala nevinovăție în fața instituțiilor abilitate și totodată, să aibă ocazia de a oferi românilor din țară și din străinătate o explicație plauzibilă pentru eșecul răsunător al organizării alegerilor prezidențiale din toamna anului 2014.

Doamnelor și domnilor senatori, cu responsabilitate și fermitate, Diaspora românească vă solicită să acordați o atenție deosebită aceastei situații care a afectat pe deplin valoarea exercițiului democratic. Ne dorim ca votul de încredere pe care vi l-am acordat în urmă cu patru ani să se oglindească în votul pe care dvs. îl veți oferi în acest caz.

Doamnelor și domnilor senatori, sperăm că veți alege să acordați mai departe acest vot de încredere democrației, respectului pentru cetățeanul român din țară și de peste hotare și eliminării imixțiunilor politice în actul de justiție.

În speranța că veți răspunde favorabil cerinței noastre și a tuturor semnatarilor acestei petiții, cetățeni români de pretutindeni, vă asigurăm de întreaga noastră atenție și de întregul nostru sprijin în identificarea persoanelor care se fac vinovate pentru modul defectuos și umilitor în care au fost organizate alegerile prezidențiale în toamna anului 2014.

De ce este important?

Fie ca adevărul să iasa la iveala, iar persoanele găsite vinovate în justiție să plătească pentru nedreptatea cauzată miilor de români care nu și-au putut exercita dreptul de vot !!!

Categorie

Actualizări

2016-06-21 15:00:42 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2016-06-20 21:46:06 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2016-06-19 09:18:52 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2016-06-18 19:31:19 +0300

S-a ajuns la 10 semnături