Către: Ministrul si Ministerul Sanatatii, Ministrul si Ministerul Educatiei, Ministrul si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministrul si Ministerul Romanilor de Pretutindeni

Pentru munca egala cerem drepturi egale!

Dorim ca, impreuna, aceste ministere sa gaseasca o solutie pentru remunerarea corespunzatoare a muncii prestate de medicii rezidenti care nu au cetatenie romana dar sunt etnici romani!
Dorim elaborarea unei legi clare care sa reglementeze acest lucru, sau de ce nu, o OUG (ca este este la moda)!

Medicii rezidenti care nu au cetatenie romana dar sunt etnici romani sustin acelasi examen de rezidentiat ca si medicii rezidenti de nationalitate romana. Munca pe care o presteaza este la fel. Fac garzi la fel ca rezidentii romani, au acelasi program de munca. Cu alte cuvinte, lucreaza cot la cot cu medicii rezidenti romani! Si ca sa o citez pe doamna ministru a muncii: "pentru munca egala sa se acorde salariu egal". Exact acelasi lucru doresc si colegii nostri, medici rezidenti etnici romani de nationalitate non-romana!
Actualmente, medicii rezidenti care nu au cetatenie romana dar sunt etnici romani, primesc pentru munca prestata un "salariu" de 350 ron. Lucrul acesta se intampla deoarece legislatia cu privire la aceasta categorie de medici este prost reglementata. Ar putea foarte bine sa plece la ei in tara, ar zice multi, insa acesti medici iubesc Romania si sunt mai romani decat ati crede. Ei vor sa salveze vieti in Romania. Cand trendul medicilor in Romania este de a emigra, acesti rezidenti vor sa ramana in Romania. Vor sa investeasca in Romania. Credem ca merita respect din partea statului roman!

2018-10-24 16:33:10 +0300

2018-10-19 14:04:42 +0300