Skip to main content

Către: Președintele României, Guvern, Camera Deputaților, Senat

Petiția bastioanelor: demisia ministrului Sorin Cîmpeanu

Petiția bastioanelor: demisia ministrului Sorin Cîmpeanu

Noi, semnatarii acestei petiții, cerem demisia urgentă a ministrului educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu. De asemenea, cerem să nu mai fie numit ministru al educației, în niciun alt guvern viitor și nici să poată face parte vreodată din comisii de învățământ în Parlamentul României.

De ce este important?

🏰 A destabilizat structura anului școlar, a fragmentat vacanțele elevilor, a încurcat planificările cadrelor didactice, a bulversat planurile de vacanță și de activitate zilnică a milioane de familii, prin ordinele sale haotice de ministru.

🏰 A pus în pericol grav sănătatea a milioane de elevi și a familiilor lor, adoptând pentru deschiderea școlilor criterii aleatorii (prag de infectare 6%%, rată de vaccinare de 60% luând în calcul doar personalul școlii , teste de salivă).

🏰 Prezintă în permanență o tehnofobie exagerată, anulând cu premeditare beneficiile școlii online pe timpul pandemiei.

🏰 A impus o vacanță forțată de două săptămâni, în timpul semestrului, distrugând ritmul natural al procesului de predare-fixare-evaluare.

🏰 A deschis școlile invocând drept criteriu de deschidere o rată de vaccinare a profesorilor de 60%, iar ABIA după o săptămână de cursuri (!) a cerut și părerea INSP.

🏰 Deși peste 350.000 persoane i-au cerut eliminarea tezelor într-o petiție Declic, a răspuns că nu vrea, a spus că tezele sunt "ULTIMUL BASTION" și a publicat pe pagina oficială a ministerului un articol în care ironizează elevii, părinții și cadrele didactice.

🏰 A creat un haos în sistem, printr-o proastă gestionare și planificare a procesului de testare în școli cu testele de salivă.

🏰 În loc să se implice activ în dezvoltarea sistemului de educație, face turul televiziunilor, într-o eternă campanie de imagine.

🏰 Numele său apare des în mai multe scandaluri legate de diplome false și doctorate plagiate de-a lungul timpului.

🏰 A împrumutat PNL cu 133.000 lei la alegerile parlamentare din decembrie 2020, fix înainte să fie numit ministru, ceea ce ridică serioase întrebări privind integritatea procesului prin care a fost numit ministru.

🏰 Ministrul menține școlile deschise în format fizic, dar școlile nu sunt un mediu sigur în contextul tulpinii Delta, care infectează într-o proporție mare și copiii.

🏰 Nu a acordat părinților dreptul de a alege modul în care fac copiii lor școala în pandemie (i.e. fizic/online), afectând astfel familii întregi care s-au infectat cu virusul adus de la școală.

🏰 A anunţat că nu va creşte salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creştere nu ar fi o prioritate.

🏰 Cariera sa este caracterizată de treceri de la un partid politic la altul (PSD, ALDE, Pro România, PNL):

🏰 Nu a prezentat public un raport al activității sale de ministru până acum, nu are o viziune asupra educației, nu are un plan asumat pentru următorii ani, pentru viitor.

🏰 Pe 8 Februarie 2021 doar 15% dintre instituțiile de învățământ aveau autorizație de incendiu (ISU). Domnul ministru a afirmat ca peste 50% nu ar avea nevoie, asta în situația în care, conform legii, nu pot exista instituții de învățământ fără astfel de autorizații.

🏰 În 2015, când era prim ministru interimar, a spus că tragedia de la Colectiv „nu se înscrie în definiția dezastrelor”.

🏰 Domnul ministru, conform propriei declarații din portalul european de integritate, este mason.

🏰 Este și membru fondator al Asociației obscure Black Sea Regional Project 2020, împreună cu Victor Ponta (PSD, apoi Pro România).

🏰 În fiecare declarație a sa publică de avere din portalul de integritate, Cîmpeanu precizează că a împrumutat un anume Radu Cătălin, persoană fizică, cu suma de 8.000 de euro anual, între 2010-2021.

🏰 Teza sa de doctorat nu este complet publică, ea poate fi văzută/studiată doar la Biblioteca Națională pe un calculator care nu are ieșire pentru stick USB și nici conexiune la internet.

🏰 Primul act semnat de ministrul Educației pe 24 decembrie 2020, imediat după preluarea mandatului, a fost decizia de detașare pe postul de secretar general al ministerului a doamnei Ioanei Lazăr, demisă anterior de ministrul Monica Anisie.

🏰 Domnul ministru Sorin-Mihai Cîmpeanu este și prieten vechi cu Alexandru Cumpănașu, conform bibliografiei de la finalul petiției.

🏰bastion s.n. (milit.) Lucrare de fortificație, în formă poligonală sau cilindrică, protejată în exterior de un șanț, care este construită, de obicei, la colțurile unei fortărețe, pentru a o apăra; [DEX 2007]

Numirea tezelor "ultim bastion" induce ideea că sistemul de educație este o fortăreață a ideilor vechi care trebuie apărate și care trebuie să reziste schimbărilor.

Pe de altă parte, PNRR aprobat de Consiliul UE (28 octombrie 2021) prevede la Componenta 15 (Educație) și la componenta 7 (Transformare Digitală) numeroase îmbunătățiri ale sistemului de educație, care nu se pot realiza dacă ministerul educației opune rezistență, precum o "fortăreață cu bastioane".

Domnul ministru Sorin-Mihai Cîmpeanu reprezintă astfel, prin toate ordinele de ministru date și prin toate acțiunile sale, ULTIMUL BASTION în calea dezvoltării sistemului de educație din România.

Cerem demisia sa de urgență.

Detalii și bibliografie: https://ramonamorea.github.io/Bibliografie/

Cum va fi inmânată

Online, prin e-mail factorilor de decizie. Voi trimite un e-mail cu semnăturile factorilor de decizie.

Categorie


Motivul semnării

  • Niciodată sistemul de educație nu va putea evolua dacă în fruntea ministerului este un om care nu își dorește evoluția, ci involuția.

Actualizări

2021-11-20 14:01:03 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2021-11-19 13:30:14 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2021-11-19 12:35:20 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2021-11-19 12:18:49 +0200

S-a ajuns la 10 semnături