Către: Guvernul României

Petromidia Năvodari poluează puternic aerul și apa de la malul Mării Negre. Salvați viața!

Cerem guvernului să ia măsuri de schimbare radicală a furnalelor din incinta Petomidia Năvodari și reglementarea funcționării acestora la standarde europene. Cerem, deasemenea, efectuarea de controale privind contaminarea apei și a aerului.

Trăiesc pe propria piele un dezastru ecologic care s-a produs în orașul Năvodari începând cu anii 1980. Monștrii industriali (USAS și Petromidia) poluau aerul orașului Năvodari, acesta având o culoare roșiatică. De atunci s-au stins din viață mulți vecini din cauza bolilor pulmonare și tumorilor canceroase neavând nici măcar 50 de ani mulți dintre ei. Inclusiv părinții mei au murit prea devreme din cauza tumorilor.

În iarna anului 2018 am lucrat ca paznic la magaziile Rafinăriei Petromidia fără a avea intenția de a ancheta dezastrul de la aceasta unitate poluantă. În interiorul acestei rafinării sunt furnale care poluează în mod constant aerul. Poluarea se simte foarte tare, până în oraș. Cantitățile de poluant care ajung în aer NU SUNT MICI. Se simt foarte puternic, de te ustură ochii. Afara erau -8 grade și pe timpul orarului de patrulare NU PUTEAM RESPIRA. Sunt niște oameni incompetenți care gestionează Petromidia și care fac rău intenționat.

Vă rog frumos să luați măsurile necesare de schimbare a furnalelor și de efectuare a controalelor de prevenție a poluării mediului în mod serios, urmărind să se respecte standardele europene de certificare a calității pentru rafinării care prelucrează și exploatează substanțe dăunătoare.

Doresc ca și alte persoane să se alăture luptei împotriva poluării de către Petromidia Navodari, deoarece apa și aerul Mării Negre este un bun al tuturor oamenilor și trebuie să ne bucurăm și să nu lăsăm oameni incompetenți sa otrăvească cu poluanți distrugând viața prin îmbolnăvire și moarte.

România

Motivul semnării

• Am semnat pentru a salva VIATA și pentru CA ÎMI PASA! deoarece prea mulți oameni au murit prematur din cauza poluării aerului și a apei ,având complicații tumorale canceroase care le-au redus viata cu 10-20 de ani. Rafinaria Petromidia Navodari NU FUNCTIONEAZA la standarde europene și deversează zilnic în aer poluanți foarte puternici! Guvernul României trebuie sa ia masuri urgente de modernizare sau de închidere acestui GUNOI INDUSTRIAL CARE UCIDE!

2021-10-11 08:05:57 +0300

2021-10-06 22:54:54 +0300

Din păcate și astăzi, ca și în multe alte zile de foarte mulți ani,s-a simțit în aer puternic mirosul de poluanți de la Petromidia. Acolo,la Petromidia este un furnal ucigător. Va rog sa semnați pentru viata !