Despre Campania Mea

Ce este campaniamea.declic.ro?

CampaniaMea este un modul nou pe platforma Declic. Aceasta îți permite să inițiezi propria ta campanie, punându-ți la îndemână toate uneltele tehnice necesare pentru a o crește și a o trimite destinatarilor.

Campania ta se poate referi la teme locale sau de interes general, național. Indiferent de dimensiunea ei, CampaniaMea se bazează pe puterea cetățenilor care aleg să-și unească eforturile pentru un scop comun. Dacă ai o idee despre cum poți face comunitatea, școala, orașul sau zona în care locuiești un loc mai bun, ai ajuns în locul potrivit.

Pe ce teme pot iniția o campanie?

Ce consideri că ar trebui „reparat”? În ce domenii ai depistat că există o fereastră de oportunitate pentru a insista asupra unor schimbări de fond? Încearcă să menții campania focusată pe o temă foarte bine descrisă și formulează-ți solicitări realiste și tangibile, dar ambițioase.

Când inițiezi o campanie de orice fel, cel mai important lucru este să deschizi tema de discuție, cu riscul de a nu avea totul perfect formulat de la bun început. Chiar și campaignerii cu experiență fac greșeli și își adaptează tacticile de campanie pe parcurs, pe măsură ce campania lor crește și primește feedback de la susținători. Nu este nevoie să fii expert, ci doar să îți dorești cu adevărat schimbarea pentru care soliciți susținerea publicului larg.

Pot aborda orice temă?

Ne așteptăm să întâlnim și petiții cu care nu suntem neapărat în acord. Petiții care pot părea arbitrar inițiate sau nefericit formulate. Este alegerea ta dacă soliciți îndrumare de la echipa Declic sau nu. Suntem ok cu asta, atâta timp cât tema și limbajul pe care le-ai folosit nu jignesc, nu instigă la ură sau violență.

Pe scurt, principiul de găzduire este simplu: petiția ta incită la discriminare, ură sau violență? Nu? Excelent. Suntem pe aceeași lungime de undă.

Ne rezervăm însă dreptul de a elimina de pe site orice demers care trece această limită, așa că recomandăm un limbaj decent dar mai ales alegerea responsabilă a campaniilor pe care dorești să le promovezi prin Declic.

Cum decidem ce campanii ajung pe homepage?

Există mai multe argumente pentru această decizie. Vom sprijini campaniile care întăresc principiile de funcționare ale Declic, care se află aproape de targetul propus, care s-au dovedit bine gândite și susținute de o comunitate hotărâtă sau care au o fereastră de timp limitată pentru a își atinge scopul.

Care e politica de confidențialitate?

Aici sunt mai multe de explicat, așa că vă recomandăm să parcurgeți politica noastră de confidențialitate integral.

Cine are acces și controlează datele de pe site?

Ca inițiator al unei petiții ai posibilitatea în cazuri excepționale să îți contactezi susținătorii prin maxim 3 newslettere de-a lungul derulării campaniei. Nu vei putea descărca însă datele lor de contact care sunt protejate prin lege. Platforma Declic este operator de date cu caracter personal și se conformează prevederilor legale în acest sens. Aceste date nu vor fi furnizate către terți și nu părăsesc baza noastră de date pentru a fi folosite în alt scop decât acela de a vă informa în legătură cu campaniile Declic, în limita în care utilizatorii o permit.

În afară de inițierea unei petiții, ce altceva mai pot face pentru a crește o campanie?

Poți demara o campanie, o poți distribui către prietenii tăi pe rețelele sociale și poți păstra legătura cu cei care au aderat la inițiativa ta.

Modulul de administrare îți permite să te organizezi eficient și offline. De exemplu poți descărca versiunea ”blank” a petiției pentru a colecta semnături pe stradă și apoi poți, la fel de ușor, să actualizezi datele în sistemul online. Poți, de asemenea, să descarci lista finală de susținători pentru a o depune la sediul destinatarilor petiției tale.

Toate acestea sunt accesibile prin modulul de administrare

Nu uita că poți invita susținătorii la evenimente offline: proteste, evenimente de depunere, dezbateri publice și orice alte manifestări legate de atingerea scopului pentru care a fost inițiată campania.

Pot renunța și sterge o campanie inițiată de mine pe Declic?

Da.

Cum poate o petiție să determine schimbările pe care mi le doresc?

Petițiile oferă, în primul rând, o radiografie rapidă a sprijinului public de care se bucură o temă și este un prim pas pentru organizerea unei comunități cu valori și scop comun. Și nu este întodeauna nevoie de un număr mare de susținători pentru a ”face declic” și a determina schimbările pe care ni le dorim - gândiți-vă la campaniile locale, de exemplu, unde poate fi suficient ca un număr de 20 de familii să ceară la unison o anumită acțiune din partea autorităților. .

Petițiile pot reprezenta catalizatorul unei dezbateri reale pe tema care te interesează. Aici insistăm asupra faptului că secretul reușitei unei campanii nu stă în postarea unui text pe un site, ci în felul în care inițiatorii încearcă să îl aducă în ochii publicului țintă și petiționaților. Un text pe un site nu produce singur schimbare, ci suma acțiunilor - online sau offline - care sprijină solicitările formulate în text!

OK, îmi place idee, vreau să aflu mai multe. Ce trebuie să fac?

Bun! Până aici nu a fost greu, principiile de bază sunt ușor de reținut și aplicat și pentru campanii mici pot fi chiar suficiente.

Lucrurile nu sunt însă mereu la fel de ușoare. Câteodată o campanie poate fi câștigată fără prea mare efort. În alte situații e nevoie de foarte mult sprijin atât din partea semnatarilor cât și a tuturor actorilor care pot ajuta prin diverse alte unelte: presă, organizații neguvernamentale, persoane publice.

Acesta este momentul când începi să construiești o adevărată mișcare.

Mișcările sau campaniile mari sunt grupuri de persoane cu îndeletniciri, prefesii și interese diverse dar care luptă împreună pentru atingerea unui scop. Împreună pot argumenta profesionist și perseverent către un public țintă mai variat și pot construi presiunea necesară pentru a deschide drumul către câștigarea campaniei.

În definitiv este vorba despre construirea unei echipe în care fiecare are atribuții specifice și își asumă, pe termen mediu cel puțin, responsabilitatea unor părți din campanie.


Vestea bună este că acest pas va fi mult mai la îndemână pentru membrii Declic. Platforma noastră pregătește un nou modul care va permite membrilor să se organizeze în grupuri de lucru pe criterii geografice sau abilități. Aceste grupuri ce se vor putea mobiliza rapid pentru atingerea unor scopuri la nivel local, însă partea cea mai frumoasă a acestui modul este aceea că va permite grupurilor să lanseze impreună campanii naționale și zile de acțiune comună pentru reușita campaniilor în care cred.


Nu mai vreau să primesc noutăți legate de una dintre campaniile pentru care am semnat. Cum mă dezabonez?

Te poți dezabona rapid oricând prin acționarea link-ului ”unsubscribe / dezabonare” din subsolul oricărui mesaj primit prin e-mail de la noi. Poți reveni, de asemenea, la fel de ușor dacă te răzgândești și noi ne vom bucura dacă o vei face.