Bine ați venit pe campaniamea.declic.ro, modulul care permite membrilor să își inițieze propriile campanii. Inițiatorii petițiilor poartă integral responsabilitatea conținutului pe care îl postează prin petițiile lansate.

Ne place să ne imaginăm Declic ca fiind un spațiu de lucru comun: toată lumea e binevenită să utilizeze uneltele puse la dispoziția oaspeților, atâta timp cât scopul și maniera în care o fac nu lezează membrii comunității și principiile care stau la baza formării acestui spațiu de lucru comun.

Asta înseamnă că:

  • Nicio petiție a membrilor nu va conține discurs instigator la ură și nu va încuraja extremismul și infracțiunile motivate de ură. Rasismul, homofobia, antisemitismul și xenofobia sunt teme care nu își vor găsi locul pe site-ul nostru. Orice petiție care conține elemente asociabile unei astfel de atitudini netolerante vor fi moderate fără avertisment prealabil.
  • Aici, pe Declic, credem că mediul, drepturile naturii, lupta pentru combaterea schimbărilor climatice sunt teme foarte importante. Dacă o campanie este în dezacord cu acest principiu sau promovează / încurajează activități poluante ne rezervăm dreptul de a modera/șterge petiția.
  • Nu suntem platformă politică. Credem în acțiunile societății civile care fac agenda politică și determină politici publice sănătoase dar nu vom permite mesaje / campanii politice, partinice sau electorale pe Declic.
  • Responsabilitatea creșterii unei camapanii revine în totalitate inițiatorilor. Echipa Declic va susține, în limita timpului și a resurselor, acele campanii care sprijină principiile ce stau la baza formării Declic. Din acest motiv, din păcate, nu toate campaniile vor primi un tratament egal, uneltele de promovare și de asistență neputând fi folosite (din motivele expuse mai sus) în cazul tuturor inițiativelor.
  • Dacă lași comentarii rău-voitoare sau instigatoare la ură, și nu la o dezbatere sănătoasă, te vom invita să părăsești platforma.
  • Declic este la început de drum. Este posibil să apară mici probleme, tehnice sau de alt tip. Vă rugăm să aveți răbdare și să ne comunicați defecțiunile, iar noi vă asigurăm că ne vom ocupa în cel mai scurt timp de remedierea inconveniențelor.

Dacă toate cele de mai sus vă sună bine, sunteți bineveniți, faceți-vă comozi și simțiți-vă ca acasă.

Abia așteptăm să împărțim Declic cu voi și să creștem comunitatea împreună!