Către: CFR calatori / Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Facilitarea obtinerii biletelor gratuite CFR de catre elevi

Buna ziua!
Locuiesc in Lunca Cetatuii, comuna Ciurea, judetul Iasi.
Pentru ca locuiesc in zona Metropolitana a Iasului si pentru ca am doi copii in ciclul gimnazial si liceal la un liceu din Iasi, pentru ca noi, parintii avem serviciul in Iasi, pentru ca exista tren intre Ciurea si Iasi si pentru ca este o varianta mai economica, nepoluanta, rapida si comoda am optat sa mergem cu trenul din Ciurea in Iasi si retur.

Pentru ca statia Ciurea nu emite abonamente - nu are terminal electronic, am incercat sa facem abonamentul online. Am constatat ca nu exista optiunea de a face abonament lunar pentru elevi. Doar studentii au aceasta optiune.
Exista si o problema cu emiterea abonamentelor fara viza anului curent - luati in considerare ca fiecare carnet de elev va fi semnat personal de directorul scolii, procedura ce dureaza cateva saptamani de la inceputul scolii, fapt pentru care in prima luna de scoala este imposibil sa beneficiezi de dreptul elevilor la transport gratuit .

1.Va rog sa ma informati daca exista variante online pentru emiterea de bilete / abonamente online pentru elevi.
Daca nu, exista intentia de a dezvolta o astfel de facilitate? Daca da, in cat timp va fi disponibila?
2.Exista o modalitate de validare a calitatii de elev prin comunicare directa scoli - CFR, prin comunicarea unui numar matricol de catre scoala sau orice alta forma institutionala pentru a evita birocratia?
3.La prezentarea abonamentului sau biletului gratuit in tren exista obligatia elevului de a prezenta FIZIC acte - de ce nu este posibil si copii pe telefon, electronic?
"Verificarea în tren
La verificarea legalităţii călătoriei în tren, elevii trebuie să prezinte pe lângă legitimaţia de călătorie gratuită valabilă la trenul respectiv şi următoarele documente:

carnetul de elev care are înscris CNP-ul pe prima filă, vizat pentru anul şcolar în curs, iar pentru elevii care au împlinit vârsta de 14 ani, de la școlile liceale, postliceale și profesionale și un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport, toate prezentate în original;
adeverinta pentru anul şcolar în curs și certificatul de naștere în copie sau original pentru elevii din clasele pregătitoare."

Pentru ca un cor se aude mai bine si mai clar decat o singura voce.

2022-09-16 14:43:23 +0300

2022-09-09 14:43:16 +0300