Skip to main content

Către: Primaria Borsa Maramures

Initiativa pentru campania de sterilizare a animalelor cu sau fara stapan in zona Borsei, Maramures

Initiativa pentru campania de sterilizare a animalelor cu sau fara stapan in zona Borsei, Maramures

Către Primăria Borșa,

Comunitatea noastră se confruntă de ani buni cu problema animalelor comunitare care se înmulțesc necontrolat. E un flux de animale abandonate, bolnave, născute pe străzi care își fac veacul printre containere, gunoaie și care mor în chinuri loviți de boli, uciși de mașini sau maltratați de oameni.

Nu e uman și moral să asistăm la astfel de sfârșituri tragice când avem posibilitatea de a schimba ceva prin simplul control al reproducerii lor.
Au existat nenumărate tentative de a steriliza din donații publice sau din banii proprii ai voluntarilor implicați dar din păcate nu e suficient.
Avem nevoie de ajutorul Primăriei pentru a rezolva aceasta problemă stringentă în sânul comunității noastre.
O comunitate modernă și sănătoasă este o comunitate care își îngrijește animalele și nu le lasă la voia întâmplării.
După cum spune Ghandi, măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele.
Ca să nu vorbim doar de aspectul moral, trebuie să luăm în considerare și siguranța cetățenilor - foarte mulți oameni se plâng de faptul că le e frica de haitele de câini înfometați adunate la blocuri și printre case și le consideră un pericol real.
Un număr mare de câini a fost trimis spre adopție în străinătate. Din păcate, în teren, diferența nu este vizibilă deoarece sute de căței s-au născut pe străzi din cățele nesterilizate iar alte sute au fost abandonați de stăpânii ai căror animale au născut și nu au fost doriți în acest interval de timp. E un cerc nesfârșit de tentative care nu poate fi rezolvat decât printr-o soluție, nu prinderea și eutanasierea așa cum se practică local ci STERILIZAREA.
Cerem Primăriei să sprijine comunitatea prin alocarea unor fonduri dedicate sterilizării atât a animalelor fără stăpân de pe străzi cât și a celor cu stăpân atunci când stăpânii nu au posibilitatea să își sterilizeze animalele (e mult mai uman decât să le abandoneze ulterior).

De ce este important?

Semnează pentru restabilirea echilibrului în comunitatea noastră, pentru bunăstarea noastră și a animalelor care trăiesc printre noi.

Există zeci de motive fără temei de a nu steriliza animalele.

Argumentul că puii își vor găsi o casă e nerealist, pentru că un animal dat spre adopție de la stăpân anulează orice șansă celor de pe străzi de a nu muri în foame și chinuri.

Argumentul că sterilizarea e o crimă e nerealist fiindcă moartea în chinuri e mult mai urâtă decât ar putea fi vreodată o operație banală făcută la timp.
Un animal nesterilizat e mult mai predispus să dezvolte cancer și nenumărate alte boli - deci și sănătatea animalelor ar trebui să fie un punct important de luat în considerare.

Argumentul lipsei banilor nu va mai fi o problemă dacă ne implicăm cu toții (autoritățile locale și comunitatea prin donații și semnături).

Borșa 435200, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2021-10-31 18:08:06 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2021-07-23 09:22:41 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2021-07-22 19:59:10 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2021-07-22 19:01:58 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-07-22 18:44:21 +0300

S-a ajuns la 10 semnături