Skip to main content

Către: Parlamentul României, Ministerul de Interne.

Modificarea legislației rutiere pentru a nu mai număra morții de pe șosele.

Modificarea legislației rutiere pentru a nu mai număra morții de pe șosele.

Modificarea legislației rutiere în privința penalităților cu puncte amenda pe permisul de conducere, astfel încât acestea să nu mai expire după șase luni , ci după trei ani.
Corelarea punctelor cu sistemul bonus malus al asiguratorilor, la trei puncte, retrogradare la clasa inferioară și tot așa.
Luarea în considerare în instanță a filmărilor sau fotografiilor efectuate de persoane participante la trafic , nu doar a celor realizate de Poliție, în vederea identificării mai ușoare a contravenienților.
Instalarea de camere video la inceput și sfârșit de tronsoane de drum cu risc crescut de accidente pentru a măsură viteza medie de deplasare.
Mărirea perioadei de suspendare a permisului de conducere în cazul consumului de alcool sau substanțe psihotrope de la minimul actual la cel puțin 2 ani.
Desemnarea de judecători în vederea judecării cu celeritate a infracțiunilor rutiere, care să soluționeze în maxim două luni.
Sancționarea drastică a celor ce folosesc dispozitive mobile în timp ce conduc , prin acordarea de 6 puncte amenda atât ca și valoare cât și ca puncte acordate pe permis.

De ce este important?

Toți circulăm pe străzi fie ca pietoni fie ca și conducători auto și oricând putem fi victimele nesăbuinței altora.

Actualizări

2021-08-13 22:14:58 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-07-27 00:46:22 +0300

S-a ajuns la 10 semnături