Către: Guvernatorului BNR Mugur Constantin Isărescu, Prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă

Monedă comemorativă 50 de bani "Timișoara - Capitala Europeană a Culturii 2023"

"Timișoara - Capitala Europeană a Culturii 2023" este cel mai important program cultural al României din ultimii 15 ani. Este de dorit să avem o emisiune comemorativă de monede de 50 bani care să marcheze aceste momente unice din acest an.

Faptul că Timișoara este Capitală Europeană a Culturii 2023 este o ocazie unică de a face România cunoscută în Europa, de a ne îmbogăți cultural și de a găsi noi căi de comunicare în interiorul Uniunii Europene. Aceste momente trebuie prețuite de orice român, astfel că o emisiune în tiraj mare de monede de 50 de bani cu Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 ar fi un instrument la îndemână prin care acest lucru s-ar putea realiza. Acest mecanism de marcare a momentelor importante pe monedele de 50 de bani există deja. Aici se pot vedea toate emisiunile comemorative pe moneda de 50 de bani: https://www.bnr.ro/Monede-si-bancnote-in-circulatie-724-Mobile.aspx

2023-03-14 09:13:58 +0200

2023-03-13 20:24:58 +0200