Skip to main content

Către: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ora de latină să devină opțională

Limba latină este o limbă moartă care nu o să ne ajute pe viitor (doar dacă dăm la drept ca să putem înțelegem baza și pentru admitere, dar este și acolo tot opțională). Profesorii de latină pun presiunea pe noi și vrem să știm materia la perfecție și nu reușim așa că ni se strică media. Plus că în liceu se mai predă doar la filologie, iar cel puțin în clasa a 12 a nu o să avem timp pentru toate testele la latină și ascultările ținând cont că dăm Bacul.
Limba latină ar putea deveni opțională, astfel să ne retragem de la oră printr-o cerere, la fel cum se procedează pentru ora de religie religie.
În general profesorii de latină sunt și profesori de română sau predau o altă limba, eliminarea limbii latine nu ar trebui să fie o problemă.

De ce este important?

Latina este o limbă care nu se mai vorbește în momentul de față. O limbă moartă care nu ne ajută cu nimic în viața de zi cu zi și nu o să ne ajute pe viitor. Totodată, limba latină poate deveni un stres când vine vorba de note, astfel ți se strică media. În România mulți elevi pun presiune pe ei să ia numai note bune și pot avea o cădere nervoasă (am văzut cazuri din cauza unei note de opt). De asemenea, sunt mulți părinți care pun presiune pe copiii lor să ia numai note mari și dacă asta nu se întâmplă îi ceartă sau pedepsesc. În plus pentru elevii care se află în clasa a 12 a, această materie este doar un stres în plus pe lângă examenul pe care îl vor susține la finalul anului școlar, examenul de Bacalaureat, iar în majoritatea timpului profesorii nu sunt înțelegători cu acest fapt.

Actualizări

2022-09-10 21:44:53 +0300

S-a ajuns la 10 semnături