Skip to main content

Către: Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Culturii

România are nevoie de tineri cultivați și animați de spirit civic

Semnând această petiție susțineți accesul gratuit al studenților la activitățile culturale din România

#ACCESGRATUITLACULTURĂ

Situația implicării tinerilor în viața culturală a societății
Educația și cultura NU se află printre prioritățile tinerilor din România. Participarea tinerilor români la activități culturale este aproape inexistentă. Mai mult de jumătate dintre tinerii români NU MERG DELOC la teatru, operă, balet sau concerte de muzică clasică. Peste un sfert dintre tinerii români afirmă că nu citesc literatură niciodată. În ceea ce privește frecventarea muzeelor sau a galeriilor de către tineri, România se află pe ultimele locuri în Europa.
Lipsa banilor îi împiedică pe tinerii români să-și continue studiile și să-și dezvolte dimensiunea culturală a personalității. Tinerii sunt nevoiți să muncească pentru a se întreține, fapt care le afectează negativ educația superioară, construirea unei cariere și dezvoltarea personală.

De ce este important?

Ce urmărim?
Credem că accesul la cultură în rândul tinerilor trebuie să constituie o prioritate. Dorim să creștem interesul tinerilor pentru a participa la cât mai multe activități culturale. Vrem să transformăm marile centre universitare în focare de cultură. Tinerii trebuie să frecventeze în masă teatrele, operele, muzeele din România, și asta GRATUIT! Dorim să combatem constrângerile economice care blochează accesul studenților la cultură.
Tinerii educați și cultivați se vor implica activ în viața publică a societății. Cultura îi unește pe oameni și creează punți între diversele categorii sociale. De aceea, odată cu adoptarea acestei măsuri, ne așteptăm ca toate formele de discriminare din societate să se estompeze și să dispară.
Vrem gratuitate pentru studenți în teatre, opere și muzee pentru a crește nivelul de cultură din Romania!

Categorie

Actualizări

2021-12-15 11:51:23 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2021-12-14 18:27:37 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2021-12-14 13:54:36 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2021-12-14 11:55:45 +0200

S-a ajuns la 10 semnături