Skip to main content

Către: Primăria Joița, Consiliul Local Joița, Prefectura Giurgiu

Vrem să plătim taxele și impozitele online

Consilierul Local independent, Visinel Balan, a depus mai multe proiecte cu privire la digitalizarea administrației publice locale. Din noiembrie 2020 și până în prezent au fost depuse trei proiecte ce au scopul de a transparentiza și debirocratiza procedura de plată a taxelor și impozitelor online. Inițiativa consilierului s-a izbit de o rezistență a autorității locale din comuna Joița.

În acest sens, noi cetățenii comunei Joița, ne-am unit și vă cerem să implementați proiectul privind înrolarea UAT Joița la ghiseul.ro

Ce implică, totuși, ”digitalizarea administrației”?
Digitalizarea administrației reprezintă integrarea tehnologiilor digitale în procesul administrativ, pentru a-l simplifica și ușura, facându-l astfel accesibil populației.

DE CE DIGITALIZARE?

Răspunsul poate fi redus la deviza scopului statului: Totul în slujba cetățeanului. Beneficiile aduse de acest proces includ, dar nu se limitează la:
- depunerea documentelor/cererilor ON-LINE și primirea soluționării lor AUTOMAT;
- plata de impozite, taxe și amenzi pe site-ul primăriei;
- acces rapid la informații de interes public, incluzând facilitarea accesului la ședințele publice ale Consiliului Local, hotărâri, dispoziții, anunțuri, declarații, situații financiare în mai puțin de 1 minut... Și multe altele!

De altfel, digitalizarea oferă o mai bună gestionare a petițiilor, reclamaților, cererilor, proceselor și contractelor depuse de cetățeni, prin sistemul de evidență unitară.
În concluzie, digitalizarea administrației scutește atât cetățenii, cât și funcționarii de muncă birocratică și oferă posibilitatea unor noi orizonturi de regândire a modelului administrativ. De altfel, aceasta oferă șansa unui nou nivel de încredere și onestitate în relația cetățean-administrație.

De ce este important?

Doar uniți putem determina autoritatea locală să implementeze proiectul privind înrolarea UAT Joița la platforma ghiseul.ro.

Joița, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Linkuri

Actualizări

2023-03-11 20:49:54 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2021-08-03 08:32:08 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2021-08-02 17:17:13 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-08-02 15:37:16 +0300

S-a ajuns la 10 semnături