Skip to main content

Către: Societatea Română de Televiziune, CNA

Animale domestice hoinare și fără stăpân în România

LR
Picture
Campanie inițiată de
Lucian Rad

În atenția: Domnului Director

”Societatea Română de Sălbăticie”, în parteneriat cu ”Federația Coaliția Natura 2000 România”, și ”Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov” implementează proiectul ”Animalele domestice hoinare și fără stăpân în România. Definirea problemei sociale și de mediu printr-o abordare participativă și inovare socială”. Mai multe informații despre proiect: www.animalehoinare.ro

În cadrul accestui proiect, peste 150 de persoane, reprezentați ai institutiilor și organizatiilor din Romania, s-au înscris în trei grupuri de lucru care analizează problematica animalelor domestice hoinare din Romania din trei perspective diferite: socială, de mediu și de bunăstare animală. ÎnIn cadrul primei întîlniri de lucru pentru redactarea unei strategii naționale și a unui plan de acțiune pentru rezolvarea acestei problematici, am concluzionat faptul că informarea cetățenilor cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor are o deosebită importanță în stoparea fenomenului abandonului și suferinței ulterioare a acestora.

Deoarece Televiziunea Română, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, art. 33 alin (1) are atribuții in promovarea programelor de protecție a animalelor vă solicităm transmiterea unui mesaj social de interes public care să vină în sprijinul reducerii abandonului și a impactului negativ masiv al animalelor domestice hoinare (câini, pisici) asupra mediului și biodiversității.

În cadrul proiectului am reusit să colectăm o serie de date în urma cărora am concluzionat că există un impact importat asupra mediului din partea animalelor domestice abandonate sau care hoinăresc, iar eutanasierea practicată cu preponderență în prezent, este o metodă costistoare și ineficientă, sterilizarea fiind unica soluție fezabilă care să oprească fenomenul animalelor domestice de companie.
Deși o parte din autorități împreună cu organizații neguvernamentale au organizat campanii de sterilizare, mulți cetățeni refuză să creadă că există o lege care prevede sterilizarea, pentru că nu au auzit la televizor sau radio despre ea. De aceea, implicarea dumneavoastră, care vine și în spiritul atribuțiilor instituției, este decisivă în validarea informației.

Vă solicităm sprijinul în derularea unei campanii naționale de informare care să transmită informația (pe modelul campaniilor deja realizate, de sănătate publică):

“Anunț de interes național: Sterilizați și microcipați câinii, conform legii”.

De ce este important?

.

Actualizări

2022-07-21 17:48:02 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-07-21 11:43:31 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-07-21 09:43:02 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-07-21 07:03:07 +0300

S-a ajuns la 10 semnături