Skip to main content

Către: Consiliul Local al Municipiului Brașov

Avem nevoie de școală, creșă și grădiniță în Cartierul Tractorul - Brașov

https://live.staticflickr.com/65535/24853915047_cae3103627_o.png

Votarea celor două HCL-uri care vor oferi posibilitatea ca municipalitatea Brașov care să permită

1. Construirea unei școli pe un teren donat de dezvoltatorul din cartierul Coresi.

2. Dărâmarea depoului de tramvaie din Tractorul, pentru a permite contruirea unui campus preșcolar - o grădiniță și o creșă.

De ce este important?

Cartierul Tractorul Nord (Nou) este vitregit de peste 10 ani de zile de creșe, grădinițe și școli. Este vital pentru dezvoltarea sănătoasă pe viitor a copiilor din acest cartier să aibă acces la aceste facilități minime de educație.

Cum să te opui construirii unei școli în Tractorul? Și a unei creșe? Și a unei grădinițe?

Două proiecte importante picate în ultima ședință de Consiliu Local, de PNL și PSD.

1. Un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în zona Coresi, care elimină funcțiunile industriale din zona locuită (!) și ne permite să primim prin donație un teren de 30.000 mp, pe care să construim o școală. Este rolul Consiliului Local să ia aceste decizii, în interesul comunității. Este o procedură care se întâmplă în mod curent în alte municipii, prin care administrațiile locale își impun viziunea de dezvoltare în fața dezvoltatorilor. La Oradea se poate, la Cluj-Napoca se poate, la Brașov consilierii invocă frica de procese, ținând partea industriei dintre blocuri. Este un fals argument și o trădare a interesului public.

2. Al doilea, un proiect de demolare a fostului depou de tramvaie și transformarea lui într-un campus preșcolar. Avem chiar proiect și finanțare pentru creșă, lucrările ar putea să înceapă în acest an!

Proiectul de demolare a fost făcut de o firmă acreditată, aplicând metodologia prevăzută de lege precum și calculele date de programele de devize. Proiectantul a venit și a susținut din punct de vedere tehnic indicatorii rezultați din calcule, însă întrebările au fost hilare - dacă firma este din Cluj, de ce nu a cerut oferte de la firme care valorifică fierul (ceruse, calculele erau și în deviz), de ce a cumpărat Scripcaru depoul și ce voia să facă din el șamd.

E important să înțelegem că aprobarea indicatorilor tehnico-economici este un pas obligatoriu pentru a merge mai departe cu proiectul. Înțeleg grija legată de sume, eu însumi am cerut opinia aparatului tehnic și verificări suplimentare. În legătură cu reducerea și controlul costurilor, am și propus o soluție - să obținem oferte și să acordăm lucrarea, prin HCL, firmelor din subordinea CL (Tetkron sau RIAL). În fond, valoarea estimată este doar o valoare maximală, ce nu are legătură cu valoarea atribuirii unui viitor contract, atribuire care se face în condițiile pieții.

Nu, votul de din PNL-PSD din Consiliul Local nu a fost despre oportunitate, așa cum ar trebui să fie un vot al reprezentanților brașovenilor în Consiliul Local. A fost un vot despre exercitarea sterilă a puterii, despre blocarea unor proiecte importante pentru brașoveni, din partea acelorași oameni care, în aceeași ședință, vorbeau despre importanța infrastructurii educaționale. Genul acesta de a face politică vine din trecut și, cu siguranță, nu are viitor. Haideți să arătăm consilierilor locali PNL și PSD câtă nevoie este de creșe, de grădinițe, de școli în cartierul Tractorul! Cu semnăturile voastre, voi pune din nou pe Ordinea de Zi cele două proiecte, în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local.

Împreună, punem politicul în slujba comunității! Semnează și tu!

Brașov, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2022-05-22 13:08:02 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2022-05-21 12:33:06 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-05-21 12:07:26 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-05-21 11:57:59 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-05-21 11:43:28 +0300

S-a ajuns la 10 semnături