Skip to main content

Către: Parlamentul României, principalele partide politice

Campanie pentru îmbunătățirea substanțială a procesului electoral

Fotografie de Glen Carrie pe Unsplash
Nu poate exista un vot coerent și, implicit, nu este posibil progresul prin ocuparea funcțiilor elective de către indivizi aleși de persoane fără un minim nivel de educație și care nu contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea societății.
    Nu este just să decidă viitorul țării o persoana care nu are un nivel de instruire adecvat pentru a cunoaște istoria neamului și a țării, istoria universală și care nu are reprezentarea atribuțiilor fiecărui actor politic (de pildă, unii votanți chiar cred că Președintele statului are atribuții proprii Primului ministru). Apare, astfel, predispoziția de a ajunge pe scena politică partide extremiste, xenofobe și politicieni incompetenți și/sau impostori.
   Nu este just să poată da mandat pentru distrugerea țării prin incompetență în legiferare și ineficiența in guvernare o persoană care nu a contribuit într-o anumită măsură la construirea societății. 
    Vă rugăm să observați că o persoană care nu este măcar titular de diplomă de bacalaureat sau o persoană aflată în situația de a fi dependentă de plățile realizate de stat, oricare ar fi forma acestora, este mult mai predispusă să poată fi manevrată în legătură cu procesul electoral, astfel încât societatea noastră să nu poată beneficia de cei mai competenți și proeminenți politicieni.
   Sunt în pericol evident de a fi influențați în ceea ce privește 'simpatiile' și alegerea politică beneficiarii de asistență socială, polițiștii, militarii și, din păcate, așa cum ne-a demonstrat deja istoria, și seniorii noștri pensionari.
   Intr-o asemenea ipoteză, votul este influențat, se ajunge la coruperea procesului electoral corect, cu rezultatul accesului la functii publice a unor persoane a căror incompetență sau lipsă de respect pentru valorile democratice ne va costa pe noi, contribuabilii care chiar aducem plus-valoare, un aport cuantificabil la bunăstarea societății. 
    Este aberant și contraproductiv să poată candida pentru demnitatea de senator ori deputat niște indivizi care nu au lucrat nicio zi în viața lor, nu au experiență relevantă și sunt aleși pe liste de partid. Opriți înscăunarea unor parlamentari-instrumente de partid!
    Nimeni nu poate nega realitatea că membrii formațiunilor politice sunt din ce un în ce mai puțin pregătiți profesional și sunt tot mai dispuși să facă rabat de la exigențele unui stat de drept și ale sistemului democratic.
      Este ultima șansă de a constientiza că pericolul este atât imediat (prin fraudarea ori derularea cu grave sincope a procesului electoral), cât și mediat (prin asigurarea unei continue degradări a calității candidaților la funcții elective).
    Gravitatea situației (nivelul de trai, starea activelor din patrimoniul statului, gradul de îndatorare al acestuia, pericolul extremist, tot mai actual etc.) justifică nuanțarea dreptului constituțional de a alege și de a fi ales.
     Noi, oamenii care am învățat, muncim și contribuim la finanțarea bugetului general consolidat, vă solicităm să luați măsurile necesare, pentru modificarea grabnică a Constituției României și a Legii electorale, după cum urmează:
1. Condiționarea dreptului de a fi ales în Parlamentul României și de a fi desemnat ca membru al Guvernului, prin obligarea candidaților/ a persoanelor desemnate să depună înscrisuri din care să rezulte că au obținut cel puțin o diplomă de licență în România și că au acumulat experiență de cel puțin 7 ani pentru deputați și cel puțin 15 ani pentru senatori și monștri în specialitatea studiilor de licență;
2. Conditionarea dreptului de vot, pentru toți cetățenii, după cum urmează: dreptul de vot se constată de către Autoritatea Electorală Centrală (pentru aceasta, urmând să funcționeze permanent, cu alocarea de resurse și personal corespunzătoare), la cererea fiecărui votant.
  Poate solicita constatarea calității de alegător orice cetățean român, cu vârsta cuprinsă între 20 și 80 de ani, care îndeplinește următoarele condiții:
A) deține cel puțin o diplomă de bacalaureat recunoscută de MEC și dovedește că are o afacere proprie de minim 5 ani sau că are vechime în muncă, în specialitatea diplomei, de minim 10 ani;
B) este licențiat cu diploma recunoscuta de MEC și are minimum 3 ani de vechime in munca, in specialitatea respectiva;
C) nu este beneficiar de asistență socială, oricare ar fi forma acesteia;
D) nu este salariat al MApN, MI, al serviciilor de informații, al poliției locale;
E) nu primește de la statul român pensie, indiferent de tipul acesteia;
F) nu se încadrează în alte categorii cărora le este interzisă, prin lege specială ,exercitarea drepturilor de a alege și de a fi ales. 
  Prezentul demers a fost gândit pentru a profita țării și viitorului națiunii române, pornind de la constatări de notorietate publică.
  Restrângerea oricărui drept individual (inclusiv al aceluia de a alege și de a fi ales) este pe deplin justificată atunci când exercitarea acestuia ar fi de natură să aducă atingere interesului general, al societății care vede țara administrată cu incompetență și își ridică întrebări cu privire la viitorul copiilor. Prevalența interesului general a fost și este confirmată în practica Curții Europene pentru Drepturile Omului.
  Pentru toate aceste motive, vă solicităm să dați dovadă că partidele politice sunt mai mult decât grupuri de interese și persoane plasate deasupra legii și să puneți în discuția forurilor abilitate modificarea legislației naționale astfel cum am sugerat mai sus.

De ce este important?

Pentru ca viitorul țării să fie decis și interesele gestionate de politicieni competenți și bine intenționați, aleși chiar de cei care contribuie direct la dezvoltarea societății.

Cum va fi inmânată

Președintelui statului,
Președintelui Camerei Deputaților,
Președintelui Senatului,
Președintelui Partidului Social Democrat,
Președintelui Partidului Național Liberal

Categorie

Actualizări

2024-10-10 01:35:37 +0300

S-a ajuns la 10 semnături