Către: Consiliul Național pentru Situații de Urgență CNSU, Raed Arafat - Seful ISU, prim-ministrul Florin Cîțu, Ministerul Sănătății

Lăsați-ne să ne putem vizita familiile din țară!

Eliminați carantina exagerată de 14 zile pentru românii ce se întorc temporar din Diaspora!

Noi românii din Diaspora ne simțim sfidați și dorim să nu mai fim considerați de Statul român sursa infecției cu Covid-19 atâta timp cât cei ce ne reprezintă la conducerea țării evită sau nu sunt capabili de a aplica măsuri eficiente care să reducă numărul de îmbolnăviri, sacrificându-ne pe noi!
Asta înseamnă ca măsurile și regulile pandemiei să fie aplicate responsabil și nu abuziv de către organele competente tuturor cetățenilor țării indiferent de statut și poziție socială!

Suntem foarte mulți români plecați în străinătate și care din cauza Covid-19 nu am mai reușit să ne vizităm rudele, unii dintre noi chiar de la începutul pandemiei, iar ultima decizie luată de Consiliul Național pentru Situații de Urgență CNSU ca măsură împotriva răspândirii acestui virus este o decizie care pe noi cei stabiliți în Diaspora ne discriminează îngrădindu-ne posibilitatea de a ne vizita familiile neluând in considerare faptul că mulți dintre noi muncim în țări civilizate în care în mare măsură se respectă regulile pandemiei.

In Germania și în alte țări vaccinarea noastră va fi posibilă abia spre finalul anului 2021, și din această cauză suntem obligați să cheltuim o foarte mare sumă de bani pe testele covid atât la plecarea cât și la întoarcerea în țările în care muncim. Pe lângă asta după ce ajungem în România indiferent că prezentăm un test negativ, suntem obligați să intrăm în carantină pentru o perioadă de 14 zile, timp în care nu reușim să acoperim zilele de concediu primite.

Spre exemplu plecăm din Germania pentru perioada 8 martie-12 martie, săptămâna femeii, săptămână in care dorim să ne vizităm soția, copiii, mama, iubita, și trebuie să ne întoarcem înapoi în data de 15 martie, lucru imposibil de realizat deoarece am sta în carantină din data de 8 martie până în 21 martie și împreună cu noi toți membri familiei, plus că această măsură ar trebui luată onest și cu responsabilitate față de toți cetățenii României plătitori de taxe și impozite atât de pe teritoriul țării, cât și din afara ei.
Această măsură nu va reduce cu nimic cazurile de îmbolnăvire cu Covid fiind lipsită de orice fel de logică. Nu poți spune că odată ce prezinți un test negativ obligatoriu tu ești cel ce îi îmbolnăvește pe ceilalți din acest motiv fiind obligat să stai neapărat în carantină.

Daca CNSU împreună cu Guvernul și Parlamentul recurg la această metodă, noi cetățeni ai României vom fi obligați în continuare să rămânem în străinătate, unii dintre noi ajungând să avem probleme în relațiile de familie din cauza distanței impusă obligatoriu și lipsită de compasiune, respect sau vreun sens logic.

Aceste motive ar fi îndeajuns de clare pentru a convinge cât mai mulți români să fie de acord cu această petiție, în scopul reluării discuției de către Consiliul Național pentru Situații de Urgență referitor la măsurile anti-covid impuse nouă, românilor din Diaspora.

Fiindca vrem să fim alături de familiile noastre rămase in țară.

Categorii

2021-02-09 23:50:49 +0200