Skip to main content

Către: Ministrul Educației, Ligia Deca, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Primul Ministru, Dr. Nicolae Ciucă, Președintele Camerei, Marcel Ciolacu

Cerem ca toţi elevii şi studenţii să beneficieze de transport gratuit!

PAVĂM DRUMUL SPRE EDUCAŢIE!
Propunem introducerea gratuității transportului pentru elevi și reintroducerea gratuității călătoriilor cu trenul pentru studenți! (gratuitate, nu decontare a abonamentului sau a biletului!)

Noi, Tinerii Verzi, considerăm că educația ar trebui să fie cu adevărat gratuită, nu doar în lege, ci și în realitatea de zi cu zi din sistemul educațional. De aceea susținem că este extrem de important ca transportul pe ruta dintre casă și școală să fie complet gratuit pentru toți elevii din sistemul public, și considerăm necesară reintroducerea gratuității călătoriilor cu trenul pentru studenți pe ruta între localitatea de reședință și orașul de studiu, dar și 12 călătorii spre alte destinații precum și păstrarea reducerii de 50% pentru restul biletelor.

De ce este important?

România este țara contrastelor uriașe dintre mediul rural și cel urban. În prezent, există mari diferențe între nivelul de trai și dezvoltare umană dintre lumea satului și marile orașe. Cele mai alarmante însă, sunt diferențele dintre nivelul de educație a tinerilor, cei ce joacă cel mai important rol în cadrul comunității.

Din păcate, peisajul tipic al mediului rural din România este unul al abandonului școlar și al sărăciei, caracteristici aflate într-un cerc vicios ce perpetuează defavorizarea satului românesc. Care este principala cauză a acestor probleme? De multe ori, distanțele dintre mediul rural și cel urban îi alienează pe locuitorii săi de oraș și de educația pe care o pot primi în acel mediu. Foarte multe familii nu își permit asigurarea transportului copiilor către o școală sau un liceu din cel mai apropiat oraș. Mai mult, studenții, care de regula au de achitat numeroase cheltuieli, nu beneficiază de gratuitatea călătoriilor cu trenul spre orașul de studiu, ce tinde a se afla la distanțe mult mai mari. Toate acestea contribuie la descurajarea elevilor și studenților în a-și mai continua studiile.

Impactul acestei măsuri din punct de vedere bugetar nu este unul mare în comparație cu beneficiile pe care le-ar aduce, existând multe alte cheltuieli inutile pentru camarilele de partid ale partidelor parlamentare în care se duc sume importante de la buget și care nu aduc niciun beneficiu cetățenilor.

Elevii și studenții reprezintă populația ce are cea mai mare nevoie de sprijin din partea statului. De ce? Ei sunt cei ce vor clădi un viitor mai bun pentru noi toți, iar pentru ca aceștia să își poată atinge potențialul uriaș ce se află în fiecare dintre ei, statul trebuie să paveze drumul acestora către educație, singurul mod prin care omul poate deveni ceva mai mult. Tocmai din acest motiv, Tinerii Verzi susțin introducerea gratuității transportului pentru elevi și reintroducerea gratuității călătoriilor cu trenul pentru studenți.

Categorie

Linkuri

Actualizări

2023-02-13 14:44:21 +0200

S-a ajuns la 1,000 semnături

2023-02-13 09:40:42 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2023-02-12 20:02:26 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2023-02-12 19:09:12 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2023-02-12 18:30:24 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2023-02-12 18:19:09 +0200

S-a ajuns la 10 semnături