Skip to main content

Către: Primul ministru Nicolae Ciuca

Cerem demiterea ministrului plagiator al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

Plagiatul este furt. Furtul unei opere stiintifice, literare sau artistice a altcuiva si insusirea acelei opere. Este normal ca lucrarile stiintifice sa aibe la baza operele predecesorilor, insa regulile interzic preluarea textului cuvant cu cuvant din alte opere. Bineinteles, textul poate fi reformulat si atunci nu e vorba de plagiat.

Aceste informatii par sa fie necunoscute sau pur si simplu ignorate cu buna stiinta de ministrul desemnat al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, domnul Florin Roman. Prin preluarea de texte intregi din alte opere si redarea lor cuvant cu cuvant, paragraf cu paragraf, pagina cu pagina in lucrarea sa de masterat, domnul ministru arata ca nu a cercetat si nici nu a inovat. Poate cel mult s-a folosit de digitalizare pentru a prelua texte intregi, la care nici greselile de ortografie nu au fost remarcate si corectate.

In concluzie, cum poate domnul Florin Roman sa indrume o tara pe calea cercetarii, inovarii si digitalizarii? Ce aptitudini il recomanda pentru acest post? Domnul Florin Roman pare ca nici nu intelege problema legata de textul scris de altcineva in lucrarea sa de masterat, deci chiar si acest simplu lucru este un indicator puternic impotriva domniei sale la conducerea unui minister si in ghidarea morala a intregii tari. Prin urmare, cerem demiterea imediata a domnului Florin Roman de la conducerea ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.

https://www.libertatea.ro/stiri/ministrul-florin-roman-a-trimis-ziarului-10-pagini-din-lucrarea-de-master-care-sunt-100-copiate-transformarea-digitala-a-romaniei-condusa-de-un-plagiator-3875240

De ce este important?

Numai impreuna putem schimba o tara. Asa cum lupii nu pot sta paznici la loi, nici plagiatorii nu ar trebui lasati sa pazeasca cercatarea.

Categorie

Actualizări

2021-12-11 22:19:12 +0200

S-a ajuns la 10 semnături