Skip to main content

Către: Parlamentul României

CEREM DEZBATEREA DE URGENȚĂ în PARLAMENT a Raportului Special CLIMATE CHANGE 2022

Cerem ca partidele din parlamentul României, politicienii care au primit votul de încredere al cetățenilor, să dezbată urgent acest Raport într-o ședință specială transmisă direct pe posturile de televiziune și să spună opiniei publice românești, deschis, onest, cum vor acționa pentru a adapta legislația și politicile publice din România la acest Raport-Avertisment.

Nu mai este timp de pierdut. Ratăm oportunități și ne adâncim în nesiguranță în fiecare zi tocmai pentru că nu există un Plan Strategic unic de combatere a schimbărilor climatice și o instituție integrată în România care să coordoneze toate acțiunile și politicile privind Climate Change.

Demersul nostru, concretizat și printr-o pichetare a Parlamentului României, marți 17 mai, începând cu orele 16, pe latura dinspre Parcul Izvor sub deviza ”Degeaba facem copii dacă le omorâți viitorul!”, vizează atenționarea membrilor Legislativului asupra responsabilității uriașe pe care o au cu privire la informarea corectă a opiniei publice asupra crizei climatice și a măsurilor pe care trebui să le ia urgent pentru ca România să aibă Viitor.

De ce este important?

Criza climatică nu ocolește și nu va ocoli România. Deja sunt schimbări climatice care ne afectează viața. Fenomene meteo extreme, deșertificare în sudul țării, secări de râuri, biodiversitate afectată, poluare, insule de căldură în orașe, etc.

Reducerea emisiilor de carbon, până la obținerea neutralității climatice și evitarea, astfel, ca temperatura globală să depășească durabil 1,5 grade Celsius față de nivelul preindustrial, reprezintă obligații vitale și pentru România.

Sute de specialiști reputați la nivel global au analizat 18.000 de lucrări de specialitate și au lansat cel mai puternic avertisment, un veritabil COD ROȘU pentru Umanitate, cu privire la sănătatea planetei, la riscul major al degradării ireversibile a vieții pe Pământ.

Ei avertizează că există o posibilitate semnificativă ca, în cel puțin unul din următorii cinci ani, temperaturile mondiale să depăşească pragul de creştere de 1,5 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial.

”Nu ne putem permite să aşteptăm doi ani, cinci ani, zece ani, ne apropiem periculos de mult de momentul în care va fi prea târziu"- spun acești specialiști.

Partidul Verde Institutul Verde

Actualizări

2022-05-17 21:05:41 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-05-15 16:07:44 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-05-15 11:55:57 +0300

S-a ajuns la 10 semnături