Skip to main content

Către: Parlamentul României, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, Președintele României Klaus Werner Iohannis

Cerem stoparea creării Ministerului Familiei și Tineretului

Asociația THE NEW PAGAN DAWN solicită partidelor politice din România, printr-un Apel transmis direct și public, să stopeze infințarea unui minister al Familiei și Tineretului în noul aparat guvernamental și noua coaliție de guvernare 2021-2024. Introducerea unui astfel de minister în Guvernul României va contribui la erodarea democrației și a principiilor europene în România, poziționând cetățenii români și nu numai în fața atacurilor la adresa drepturilor și libertăților individuale lansate chiar din fruntea Guvernului.

România s-a aflat în perioada 2016-2019 într-un real moment de cotitură, cu riscul de a se asocia statelor intrate pe o pistă a autoritarismului populist și iliberal, precum Ungaria și Polonia. O parte importantă a alegătorilor a arătat însă că susțin ferm drepturile fondatoare ale Uniunii Europene, respectiv statul de drept, democrația și respectarea drepturilor omului – conform Eurobarometrului din aprilie 2019 – și a sancționat politicieni și partide care au încercat limitarea drepturilor și a libertăților cetățenești și divizarea societății românești în timpul Referendumului constitutional pentru redefinirea familiei.

În ultimul mandat, membri ai Parlamentului României au folosit Referendumul Constituțional din octombrie 2018 pentru erodarea valorilor și normelor europene în materia drepturilor omului; au exercitat atacuri îndreptate împotriva drepturilor sexuale și reproductive ale femeilor; au propus restrângerea accesului elevilor la informații și resurse educaționale în sfera Educației pentru Sănătate; au legiferat explicit împotriva egalității de gen și a autonomiei universitare, au promovat restrângerea spațiului civil prin atacarea unor actori precum organizațiile societății civile care apără democrația și drepturile omului.

În rapoartele de țară se arată că sărăcia din România și lipsa unei stabilități și măsuri coerente sunt motivele ce stau la baza migrației forței de muncă, a relocării și chiar a excluziunii sociale, iar în fața acestor motive natalitatea nu are cum să crească.

Dezvoltarea României nu se face prin excluderea oamenilor și a comunităților pentru a lansa o pseudo-rezolvare și o pseudo-cauză in incercarea de a adresa probleme reale din societate.

Problema demografiei și a sporului natural sunt probleme ce se rezolvă prin comunicare, măsuri coerente, stabilitate, prosperitate și sprijin real, nu prin crearea de aparate guvernamentale, conduse de persoane și partide ce au girat un referendum al urii și excluziunii și care acum crează un minister populist, o cale deschisă de aplicare a unor politici prietenoase cu Ungaria lui Orban ori Polonia.

De ce este important?

Importanța acestui demers rezidă tocmai din coeziunea noastră față de valorile pe care le-am acceptat la Referendumul din octombrie 2018, pe care le-am acceptat odată cu asocierea noastră la Uniunea Europeană din 2007 și la referendumul din 2003, dar și din convențiile și tratatele la care România este parte.

A aproba un asemenea minister înseamnă trădarea voinței populare și distrugerea acestor promisiuni, dar și promisiunea făcută către români de a le oferi o societatea deschisă spre individ, și nu închistată în valori ce nu mai ne sunt confortabile.

A infința și imbogăti fără vreun scop aparatul guvernamental nu aduce vreo formă de prosperitate Românilor și implicit nu va crește sporul natural, ci va crea dificultăți noi de gestionare a lucrului în agențiile guvernamentale și îndeplinirea obiectivelor deja asumate, iar această uniune va genera o serie de dificultăți în a gestiona diversele probleme administrative. Separația lor și diversitatea serviciilor aduce cu sine o mai bună gestionare și coordonare a acestor probleme, lucru ce se întâmplă la momentul actual.

Cum va fi inmânată

Petiția și semnăturile vor fi înmânate prin posta și electronic și se va organiza o manifestație publica de susținere a demersului și o conferința de diseminare a manifestului.

Categorie

Actualizări

2021-12-15 17:53:31 +0200

S-a ajuns la 10 semnături