Skip to main content

Către: Primaria municipiului Braila

Copacii Brailei

Domnule primar Marian Dragomir
Primaria municipiului Braila,
P-ta Independentei nr. 1, Braila

Prin aceasta petitie, noi, semnatarii, ne exprimam ingrijorarea cu privire la modul in care sunt administrate spatiile verzi din municipiul Braila, mai exact cu privire la modul in care sunt taiati copacii din aceste spatii. Foarte ingrijorator este ca, in urma acestor taieri, cioturile copacilor nu mai sunt scoase, raman asa cu lunile in spatiul public si, mai ales, nu se planteaza alti copaci tineri, in locul celor taiati, astfel incat sa se refaca masa verde distrusa. Legea 24/2007, privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, prevede obligativitatea de a se asigura regenerarea, extinderea si ameliorarea spatiilor verzi.
Pe aceasta cale, solicitam institutiei dvs., prin comisiile de specialitate si serviciile din subordine, sa ia masuri pentru remedierea imediata a situatiei expuse. Astfel, prezentii petitionari solicita urmatoarele :
• eliminarea cioturilor ramase ca urmare a taierii arborilor;
• plantarea de arbori tineri si vigurosi, in locul celor taiati si in alveolele goale din spatiile verzi intravilane;
• plantarea de arbori din specii rezistente la ger, seceta, vant si la poluarea cu praf si fum din marile orase;
• plantarea de arbori similari celor care au fost taiati in aliniamentele stradale;
• protejarea corespunzatoare a arborilor nou plantati, pentru a se evita distrugerea lor si pentru a se asigura dezvoltarea lor armonioasa.

De ce este important?

Braila este, la aceasta data, un oras plin de cioturi, de morminte de copaci. Braila a fost odata un oras plin de verdeata, de copaci seculari, de bulevarde umbroase si strazi pe care se faceau, vara, tuneluri de verdeata. Taierile masive din ultimii ani si faptul ca coturile au fot lasate pe loc, ca nu s-au plantat copaci tineri in loc, fac acum, din Braila, un oras de-a dreptul dezolant.

Brăila

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2018-10-12 10:10:40 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2018-10-09 09:35:55 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2018-10-05 19:28:59 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2018-10-05 14:41:19 +0300

S-a ajuns la 10 semnături