Skip to main content

Către: Ministerul Sanatatii, Parlamentul Romaniei

Defibrilatoare automate pentru siguranta oamenilor

În Europa stopul cardio-respirator este una dintre principalele cauze de deces, afectând aproximativ 700.000 persoane din rândul adulțiilor și copiilor, indiferent de vârstă.

Potrivit datelor publicate de Societatea Română de Cardiologie în anul 2020, DOAR 10% este rata de supraviețuire în cazul unui stop cardio-respirator. Anual, peste 50.000 de oameni pățesc acest lucru, dintre care doar 5.000 supraviețuiesc.

Defibrilatoarele sunt echipamente medicale care pot fi utilizate pentru a ajuta la resuscitarea persoanelor care suferă de o stop cardiac. Acestea sunt dispozitive care emit o undă electrică puternică prin pieptul unei persoane, în scopul de a readuce ritmul cardiac normal.
Instalarea de defibrilatoare automate în locațiile publice aglomerate ar putea face o diferență semnificativă în numărul de vieți salvate în caz de urgență. În plus, aceasta ar putea oferi oamenilor un sentiment de siguranță și de confort în ceea ce privește accesul la asistență medicală de urgență în cazul unor situații critice.

Există mai multe beneficii ale instalării defibrilatoarelor în diverse locații:
• Pot salva vieți: în cazul în care o persoană suferă de un stop cardiac, fiecare minut contează. Defibrilatoarele pot ajuta la resuscitarea unei persoane în câteva minute, ceea ce poate face diferența între viață și moarte.
• Sunt ușor de utilizat: defibrilatoarele moderne sunt proiectate pentru a fi ușor de utilizat de către persoane fără experiență medicală. Acestea vin cu instrucțiuni clare și sunt echipate cu tehnologie de ghidare vocală, astfel încât oricine poate utiliza un defibrilator în caz de urgență.
• Pot reduce costurile medicale: utilizarea unui defibrilator poate ajuta la reducerea costurilor medicale pe termen lung, deoarece poate preveni daunele permanente cauzate de stopul cardiac.
• Pot crește încrederea publicului: instalarea unui defibrilator într-o locație poate crește încrederea publicului în siguranța locației și poate ajuta la creșterea gradului de satisfacție al clienților.

Cerem ca acestea să fie instalate obligatoriu în diverse locații care depăsesc un număr de minim 10-15 persoane în același timp în locul respectiv, cum ar fi spații de cazare, restaurante, instituții publice, parcuri, săli de sport, aeroporturi, mall-uri, gări, stații de metrou și altele.

Acest lucru înseamnă că sunt disponibile în caz de urgență pentru o gamă largă de oameni.

Costul acestor aparate să fie suportat de către societățiile care le vor amplasa și deduse ulterior.

Siguranța oamenilor este prioritară!

De ce este important?

Număr de decese a început să crească alarmant in România in ultimii ani, iar un asemenea aparat ar putea salva mai multe vieți și automat ar reduce acest numar.

Categorie

Actualizări

2023-05-15 18:18:21 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2023-03-01 18:18:00 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2023-02-24 17:34:34 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2023-02-24 14:40:59 +0200

S-a ajuns la 10 semnături