Skip to main content

Către: Primăria Râmnicu Valcea

Demolati blocurile! Sunt periculoase la vijelii și furtuni!

Având în vedere riscurile pentru oameni, precum și pagubele provocate de acoperișurile desprinse de pe blocuri, în urma furtunii ce s-a abătut în data de 4 iulie 2022 peste Râmnicu Vâlcea, semnatarii acestei petiții cer demolarea preventiva a tuturor blocurilor din municipiu, doar vedem cu toții cât de periculoase sunt. Aceasta e logica primăriei când taie si toaleteaza excesiv arborii de frica drobului de sare. Solicitam, asadar, sa fie aplicata aceeași logica peste tot.

Aceasta petiție este un semnal de alarma! Dincolo de sarcasmul evident, este o invitație la reflecție și dialog a autorităților.

De ce este important?

Vedem azi foarte bine că toaletarile excesive, abuzive, pe care le aplica administrația locală arborilor nu ajută la prevenirea ruperilor și căderilor de arbori, ci le favorizează. Toți arborii rupți sau căzuți azi au "beneficiat" de aceste toaletări neprofesioniste, ani la rând.

Toaletările excesive, așa cum au fost făcute până în prezent, sunt debilitante pentru arbori și periculoase, prin potențialele lor efecte, pentru oameni.

Puneți oamenii și arborii în siguranță!

1. Interveniți în coronamentul arborilor NUMAI conform recomandărilor specialiștilor cu competente recunoscute în arboricultura și instruiți personalul în conformitate cu aceste recomandari. Nu mai mutilați arborii prin toaletari excesive in stilul "cuier"! Le slabiti astfel rezistenta și favorizați accidentele!

2. Scoateți folia criminală, impermeabila, de la baza arborilor din aliniamente (acea folie de la baza tarcurilor de panseluțe din jurul arborilor). Aceasta folie criminală ucide arborii, sufocandu-i. Arborele nu mai poate beneficia de resurse vitale precum apa și oxigenul. Arborii vor începe sa se usuce, crescând riscul de cădere și pericol pentru bunuri și oameni.

3. Nu mai tăiați rădăcinile arborilor când executați lucrări de utilitate publica (precum atunci când săpați șanțuri ptr a înlocui conducte și secționati fără milă și discernământ radacinile arborilor, cu grave consecinte in viitor pentru stabilitatea arborilor și siguranța oamenilor).

4. Inventariati toți arborii din municipiu, sub coordonarea specialiștilor arboricultori, și creați un Registru Verde Digital pentru a ști în orice moment starea de sănătate a unui arbore, intervențiile efectuate și cele ce vor fi necesare în viitor, precum și orice alte informații relevante despre starea arborilor.

Cum va fi inmânată

Depunere online

Râmnicu Vâlcea, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Actualizări

2022-08-29 19:08:55 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-07-12 14:34:53 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-07-06 11:08:08 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-07-05 17:38:10 +0300

S-a ajuns la 10 semnături