Skip to main content

Către: Guvernul Romaniei, Prim-Ministrul Ludovic Orban

Dreptate pentru Ovidiu Ianculescu-Fara incompetenti numiti politic in functii publice

Dreptate pentru Ovidiu Ianculescu-Fara incompetenti numiti politic in functii publice

In lumina reportajului cu titlul ,,Singur impotriva partidului. Copile, nu te pune cu ei ca te vor face praf,, realizat de catre Recorder ieri 23 Noiembrie, noi cetatenii semnatari ai prezentei petitii va solicitam de urgenta urmatoarele:

- Demiterea de urgenta din functia de director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Mures a numitului Ionuț Cengher, membru de partid, secretar general al PNL Mureș, care a venit detașat de la Senatul României unde lucra la biroul parlamentar al senatorului PNL Mureș Cristian Chirteș;

- Repunerea in functia de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș pe Ovidiu Ianculesu, titularul de drept al acestei pozitii pe care a castigat-o prin concurs public si din care a fost fortat sa isi dea demisia in urma amenintarilor primite;

- Demararea unei anchete institutionale in cadrul Apelor Romane pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in acest caz si sanctionarea corespunzatoare a celor vinovati;

- Va solicitam pozitia publica atat in calitate de premier cat si de presedinte al PNL cu privire la acest caz extrem de grav si si masurile pe care le veti lua pentru remedierea situatiei. De asemenea, dorim sa primim actualizari periodice cu stadiul implementarii acestora pe masura ce sunt aplicate;

- Nu in ultimul rand, solicitam un comunicat cu scuze oficiale din partea Apelor Romane catre tanarul demis abuziv;

De ce este important?

Cazul acestui tanar e emblematic pentru ceea ce se intampla zilnic in sute de institutii publice. Prin numirea unor astfel de indivizi oportunisti si incompetenti la conducerea unor institutii publice cu rol critic, ne este pusa in pericol siguranta zi de zi. Astfel de numiri tradeaza o lipsa totala de respect fata de banul public si sunt o palma peste fata data tuturor cetatenilor onesti din aceasta tara, care mai cred ca studiul, profesionalismul, munca onesta si sustinuta, sunt valori sociale apreciate si recompensate.

Domnule prim-ministru, mai sunt 2 saptamani pana la alegeri!
V-ati declarat public in numeroase dati revolta si intoleranta fata de astfel de practici. Acum aveti ocazia perfecta sa ne demonstrati asta, sa actionati si sa va sustineti vorbele prin fapte, singurele care conteaza pentru cetateni!
De asemenea mesajul nostru direct al societatii civile pentru Ovidiu Iacobescu este sa va pastrati curajul si sa nu va lasati intimidat. Contrar a ceea ce vi s-a spus atat de catre avocat si cat si de catre colegi, urmati-va constiinta pana la capat. Coruptia si partidele pot fii invinse in astfel de cazuri. Nu sunteti singur, suntem solidari cu dvs si cu ochii pe ei!

Sursa: Recorder https://www.facebook.com/myrecorder/videos/422176542520439

Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație.
La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile/nu te pune cu ei ca te fac praf.

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Motivul semnării

  • Ptr ca-mi pasa
  • Pentru că îmi pasă!

Actualizări

2020-11-26 11:38:26 +0200

S-a ajuns la 5,000 semnături

2020-11-24 21:38:55 +0200

S-a ajuns la 1,000 semnături

2020-11-24 19:59:54 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2020-11-24 18:09:56 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2020-11-24 17:23:04 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2020-11-24 16:23:32 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2020-11-24 15:48:04 +0200

S-a ajuns la 10 semnături