Skip to main content

Către: Parlamentul României

Petiție pentru modificarea regulamentului Loteriei Române

Loteria Română este o companie de stat. 

Fară a plictisi cu detalii, există doua elemente care ridică suspiciuni despre corectitudinea desfășurării acestor jocuri de loterie:    

a. compania cunoaște toate variantele de joc înainte de extrageri (într-un joc de noroc organizatorul nu ar trebui să știe ce variante au fost jucate de către participanți înainte de extragerea numerelor)  

b. extragerea are loc electronic/automatizat (extragerea poate fi manipulată tehnic)


Prin aceasta petiție doresc analiza și modificarea următoarelor elemente netrasparente:

  1. Înregistrarea biletelor jucate se face prin captarea numerelor alese de jucător ceea ce face ca variantele jucătorilor să fie cunoscute în concret de către Loteria Română - de ce este necesar ca Loteria Română să cunoască combinațiile de joc ? Trebuie doar securizat biletul ca să nu poată fi modificat după momentul jocului/inregistrarii dar altfel din moment ce vorbim de noroc - norocul nu presupune ca organizatorul să știe variantele jucate de cetățeni - că d'aia e noroc ! 

2. Extragerile realizate prin televiziune ar trebui să aibă loc prin intermediul televiziunii naționale și nu prin intermediul unei televiziuni private, Loteria Română fiind o companie 100% de stat. 

3. Extragerile realizate în direct prin televiziune ar trebui să aibă loc printr-o metodă mecanică umană și nu prin mecanisme electronice automatizate. Un bun exemplu ar fi ca la jocul 6/49 un copil să extragă 6 numere dintr-o pălărie, fiecare număr fiind arătat la cameră în direct. 

4. În cadrul extragerilor televizate ni se prezintă sumar o comisie din 5 cetățeni care în teorie se ocupă de integritatea demersului, mai exact o comisie care se asigură că nu are loc nici o manipulare a jocului de noroc - este praf în ochi, să se prezinte public numele complet al fiecărui membru și calitatea profesională care il valideaza sa fie prezent acolo si in ce constă expertiza lui. 

De ce este important?

Semnează aceasta petiție în atenția Parlamentului României pentru transparentizarea modului în care funcționează Loteria Română întrucât jucătorii nu sunt protejați de potențiale înșelătorii. 

Cum va fi inmânată

Petiția va fi expediată electronic către Camera Deputaților la adresa [email protected] conform Art. 2 din O.G nr. 27/2002

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2024-07-10 12:48:19 +0300

S-a ajuns la 10 semnături