Către: Ministerul Educației

Extinderea vacanței de iarnă până în 9 ianuarie 2022 pentru toți elevii

Prin aceasta petiție rugăm Ministerul Educației să extindă vacanța de iarnă pentru toți elevii până la data de 9 ianuarie 2022 (învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

1.Mulți copii au părinții în alte țări și singurele momente în care se pot bucura de prezența lor este iarna.
2.Extinderea vacanței de iarnă pentru toți copiii până în 9 ianuarie 2022 permite petrecerea în aer liber sau bucuria de a petrece timpul împreună cu familia.
3.În octombrie 2021 elevilor din sistemul public le-a fost impusă o vacanță de două săptămâni, pe când cei din sistemul privat au putut să își continue studiile în sistem online. Acest lucru a avut ca efect modificarea structurii semestrului și realizarea activităților de evaluare în perioada sărbătorilor de iarnă, care astfel, în loc să fie pentru odihnă, deconectare şi celebrare religioasă sau în familie, s-a transformat într-o perioadă de stres şi de oboseală, atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor. Această decizie a guvernului a creat o inechitate inutilă față de elevii din sistemul public, care nu a făcut decât să accentueze și mai mult lipsa de socializare și de activităţi tipice copilăriei ce exista deja din pricina pandemiei.
4.Există familii care sărbătoresc Crăciunul de rit vechi, în 7 ianuarie, ceea ce nu va mai fi posibil dacă elevii ar relua cursurile în 3 ianuarie.
5.Foarte multi elevi au fost stresati cu tezele care s-au dat in ultimele momente ale lunii decembrie

ELEVII AU DREPTUL LA VACANTA

Speram ca raspunsul ,,Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță,,, sa fie modificat

Categorie