Skip to main content

Către: Administrația Prezidențială - Președintele României - Klaus Iohannis, Guvernul României - prim-ministrul - Nicolae Ciucă, Parlamentul României - Marcel Ciolacu - președintele Camerei Deputaților și Florin Cîțu - președintele Senatului.

Fapte, nu vorbe! Sancțiuni mult mai dure pentru Rusia!

În contextul atrocităților comise de armata rusă în Ucraina, noi, societatea civilă cerem:

1. Expulzarea imediată a diplomaților Federației Ruse care se fac vinovați de distorsionarea grosolană a realității și de provocări la adresa României, a Uniunii Europene, a NATO sau a oricărei țări partenere - așa cum au procedat deja țări precum Germania și Franța care au recurs la măsuri imediate nu doar pentru a sancționa atrocitățile descoperite la Bucha ci și pentru a-și proteja securitatea națională de influențele nefaste ale unor diplomați!

2. Încetarea importurilor de gaze naturale și petrol din Federația Rusă - știut fiind că România este al doilea cel mai mare producător de petrol și gaze din Uniunea Europeană și țara din estul Europei cel mai puțin dependentă de energia rusească; doar 25% din consumul românesc de gaze naturale provine din Rusia și numai 40% din necesarul de petrol!

3. Plângeri penale împotriva parlamentarilor români care și-au exprimat direct sau indirect susținerea față de acțiunile criminale rusești pentru participarea lor la infracțiuni contra siguranței statului (trădare, înaltă trădare etc.) sau la crimele împotriva umanității săvârșite de trupele ruse în Ucraina!

4. Interzicerea oricăror importuri din Federația Rusă!

5. Măsuri drastice împotriva firmelor care încalcă prevederile sancțiunilor!

6. Sechestrarea averilor și participațiilor rusești în bunuri și companii din România; acolo unde este posibil, în vederea fructificării și folosirii lor pentru ajutorarea victimelor agresiunii ruse în Ucraina și oriunde se va mai produce ea!

7. Măsuri împotriva așa-numitelor ferme de troli și un raport public al Serviciul Român de Informații în ceea ce privește activitatea de contracarare a acestor metode de subminare a democrației românești!

De ce este important?

Acum se decide cine va câștiga în Europa: libertatea sau tirania!
Jumătățile de măsură în aceste momente echivalează cu a tolera teroarea și crimele împotriva umanității pe care armata rusă le comite pe teritoriul vecinilor noștri. A permite așa ceva ne pune în pericol pe toți dar mai ales pe cei aflați în vecinătatea Federației Ruse.

Masacrul de la Bucha este doar o pagină dintr-un război al torturii și uciderii cu sânge rece a populației civile din Ucraina. Procurorul General al Ucrainei avertiza recent că în Borodianka, nu departe de Bucha, dovezile de genocid vor fi la fel de cutremurătoare, dacă nu și mai îngrozitoare.

În fața acestor fapte strigătoare la cer este momentul ca România să facă mai mult! Statul român este obligat moral să facă mai mult pentru că în aceste momente, chiar dacă nu ne dăm seama, Ucraina asigură și securitatea României și, mai ales, a Republicii Moldova.

Vremea declarațiilor a trecut: este nevoie de acțiune hotărâtă și fără echivoc!

Inițiatori: Inițiativa România; Corupția ucide; Rezistența Civică Galați; Brașovul Civic; #Rezist Milano; Reset; VeDem Just - Voci pentru Democraţie şi Justiţie; #activAG Piteşti; Oradea Civică 2017; Umbrela Anticorupție Cluj; Voluntari in Europa; Geeks For Democracy; Ștafeta Steagului Uniunii Europene; Evoluție În Instituție; Diaspora.ro; Aradul Civic

Categorie

Actualizări

2022-04-06 22:26:58 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2022-04-06 19:47:37 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2022-04-06 18:51:41 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-04-06 18:22:53 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-04-06 18:02:04 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-04-06 17:52:52 +0300

S-a ajuns la 10 semnături