Skip to main content

Către: ANBCT - Asociatia nationala a bucatarilor si cofetarilor din turism, HORA - Organizatia patronala a hotelurilor si restaurantelor din Romania, FPIOR - Federatia Patronatelor din Industria Ospitalității, Asociatia RoChefs

Fără roșii în burgeri!

Din punctul nostru de vedere, un burger cu adevărat bun n-are nevoie de tomate – și avem câteva motive solide pentru asta: 

  1. De cele mai multe ori, tomatele folosite nu au gust. Sunt fade, apoase și nu adaugă nimic valoros preparatului. Fără gust, fără chef, doar niște felii roșii care nu spun nimic papilelor gustative.

  2. Când sunt puse într-un burger cald, își pierd orice urmă de textură și devin o masă moale, care diluează experiența. Textura? Ce-i aia?

  3. Umiditatea pe care o aduc în burger afectează chifla și destabilizează toată structura – chifteaua alunecă, totul se destrama. Iar asta chiar e o dramă burgeristică!

Așa că, cu tot respectul pentru gust și textură, cerem bucătarilor profesioniști din România, tuturor celor implicați în industria ospitalității de la noi din țară, sa reviziteze rețetele burgerilor pe care ii prepară și să reanalizeze locul tomatelor în această ecuație delicioasă! 

PS: N-avem nimic personal cu tomatele! În salate, sosuri și în alte preparate care chiar le pun în valoare – le iubim. Doar că în burgeri credem că e momentul să ne întrebăm: chiar sunt necesare? 🍔🚫🍅

De ce este important?

Zi de zi trebuie sa facem tot ce putem astfel încât in farfurii sa avem numai mâncare bună. Burgerii fără tomate in ei sunt mai buni, va spunem asta după 10 ani de mâncat sute de burgeri.
Semnează petiția și papilele tale gustative iți vor fi recunoscătoare!
Semnează petiția și o să avem burgeri mai buni!

Categorie

Actualizări

2025-04-09 20:38:35 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2025-04-09 15:10:39 +0300

S-a ajuns la 10 semnături