Din punctul nostru de vedere, un burger cu adevărat bun n-are nevoie de tomate – și avem câteva motive solide pentru asta:
- De cele mai multe ori, tomatele folosite nu au gust. Sunt fade, apoase și nu adaugă nimic valoros preparatului. Fără gust, fără chef, doar niște felii roșii care nu spun nimic papilelor gustative.
- Când sunt puse într-un burger cald, își pierd orice urmă de textură și devin o masă moale, care diluează experiența. Textura? Ce-i aia?
- Umiditatea pe care o aduc în burger afectează chifla și destabilizează toată structura – chifteaua alunecă, totul se destrama. Iar asta chiar e o dramă burgeristică!
Așa că, cu tot respectul pentru gust și textură, cerem bucătarilor profesioniști din România, tuturor celor implicați în industria ospitalității de la noi din țară, sa reviziteze rețetele burgerilor pe care ii prepară și să reanalizeze locul tomatelor în această ecuație delicioasă!
PS: N-avem nimic personal cu tomatele! În salate, sosuri și în alte preparate care chiar le pun în valoare – le iubim. Doar că în burgeri credem că e momentul să ne întrebăm: chiar sunt necesare? 🍔🚫🍅