Skip to main content

Către: Guvernul României. Poliția Română. ONG-uri locale. Comunitatea. Mass-media. Sectorul privat.

Manifestul pentru siguranță

Stimate domn/domnișoară,

Vă scriu cu o profundă îngrijorare cu privire la problemele urgente și persistente pe care le experimentăm în România. Acestea nu doar că amenință siguranța și bunăstarea noastră, ci adâncesc și mai mult rădăcinile în țara noastră. Cu fiecare zi care trece, ne simțim tot mai nesiguri pentru familia noastră, pentru copiii noștri și pentru persoanele dragi.

Problemele cu care ne confruntăm includ:

- Creșterea alarmantă a criminalității organizate și a jafurilor care creează un climat de insecuritate în comunitățile noastre.
- Consumul în creștere de droguri, care afectează negativ sănătatea și viitorul tinerilor noștri.
- Intimidarea și violența, în special împotriva femeilor și copiilor, care au devenit o amenințare persistentă.
- Hartuirea și comportamentul intimidator, care afectează viețile noastre de zi cu zi și ne subminează siguranța psihologică.

Nu mai putem să ne întoarcem capul și să ignorăm aceste probleme. Vă solicităm să luați măsuri concrete și imediate, inclusiv:

- Consolidarea legislației și aplicarea ei riguroasă pentru a combate eficient criminalitatea și jafurile.
- Implementarea programelor de prevenire a consumului de droguri și a violenței în școli și comunități.
- Investiții urgente în educație, inclusiv modernizarea infrastructurii școlare și formarea profesorilor.
- Crearea unui cadru de colaborare strâns între autorități și comunități locale pentru a asigura protecția familiilor noastre.
- Dezvoltarea unor mecanisme eficiente pentru combaterea hartuirii și intimidării, inclusiv protecția victimelor.

Aceste măsuri sunt cruciale pentru a face din România un loc mai sigur și mai prosper pentru toți cetățenii noștri. Vă rugăm să acționați acum și să ne sprijiniți în această luptă pentru un viitor mai bun și mai sigur.

Cu speranță și determinare,

Cetățenii preocupați pentru siguranță

De ce este important?

Siguranța noastră și a familiilor noastre este în joc. Problemele precum creșterea criminalității, consumul de droguri, intimidarea și violența nu ne afectează doar individual, ci pun în pericol siguranța și bunăstarea celor dragi.

Viitorul copiilor noștri este pe masă. Calitatea precară a educației și impactul negativ al problemelor menționate asupra copiilor noștri îi privează de oportunități și le limitează potențialul.

Nevoia de a trăi într-o comunitate sigură și prosperă. Toți ne dorim un mediu în care să ne simțim protejați, în care să putem crește și ne dezvolta familiile fără teama de infracțiuni și violență.

Categorie

Actualizări

2023-11-03 09:06:52 +0200

S-a ajuns la 10 semnături