Către: Conducerea Universității din București

Micșorarea taxei de studii universitare pentru studenții care urmează cursuri online

Contextul pandemiei COVID-19 a adus numeroase schimbări în viețile noastre, inclusiv în modul de organizare a cursurilor universitare în anul 2020-2021. Învățământul de tip online aduce cu sine cheltuieli semnificativ mai reduse pentru universități, din punctul de vedere al întreținerii sediilor fizice și reduce considerabil calitatea studiului și, implicit, a metodelor de predare care, fiind de la distanță, afectează înțelegerea corectă a informațiilor furnizate. De aceea, noi, studenții, milităm pentru diminuarea taxei anuale de studiu, considerând calitatea redusă a desfășurării cursurilor online comparativ cu cele fizice.

Cursurile online reprezintă o adevărată provocare atât pentru studenți, cât și pentru profesori, deoarece situația actuală este fără precedent. Solicităm conducerii Universității din București înfăptuirea dreptății față de studenți prin micșorarea taxei anuale de studiu. Menținerea acelorași costuri pentru taxa de studiu nu este justificată, având în vedere faptul că studenții nu învață în condiții clasice, iar aceștia își asumă cheltuieli suplimentare prin utilizarea tehnologiei necesare participării la cursurile online.

Categorie

2020-09-12 17:41:29 +0300