Către: Ministerul Educației Naționale

Modificarea legislatiei care discrimineaza acordarea de burse

UPDATE:
În prima jumătate a lunii ianuarie, în urma unei note trimise către Digi 24 de Ministerul Educației părea că petiția noastră s-a soluționat. Însă, cu ajutorul unui semnatar al petiției, am aflat că la nivel decizional nota ministerului este ambiguă și nu poate fi aplicată pentru elevii orfani.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Modificarea Ordinului 5576/2011 conform caruia elevii orfani din invatamantul preuniversitar de stat sunt pusi sa aleaga dintre bursa de orfan si cea de studiu, neputandu-le cumula, cu toate ca una vizeaza o situatie familiala iar cealalta reprezinta o recunoastere a efortului depus.

Elevii orfani din invatamantul preuniversitar de stat sunt pusi in situatia de a alege intre bursa de orfan si cea de studiu, neputandu-le cumula. Cu alte cuvinte, au de ales dintre o stare de fapt pentru care nu au nici o vina si una care le rasplateste eforturile. Se ajunge in situatia in care colegi cu medii mai mici beneficiaza de bursa de studiu pentru ca au norocul de a avea ambii parinti in viata.

Ce argument pot avea eu, mama a doi copii orfani de clasa a-V-A si a-VI-a, elevi straluciti, care ma privesc cu ochii in lacrimi pentru aceasta absurda nedreptate?

România

Motivul semnării

• Dacă se cumulează pensiile, trebuie sa se cumuleze si bursele copiilor amarati.
  • pentru ca asa este corect si imi pasa
  • Pentru că îmi pasă

2018-11-25 10:25:38 +0200