Către: Ministerul Educației Naționale

Modificarea legislatiei care discrimineaza acordarea de burse

Modificarea Ordinului 5576/2011 conform caruia elevii orfani din invatamantul preuniversitar de stat sunt pusi sa aleaga dintre bursa de orfan si cea de studiu, neputandu-le cumula, cu toate ca una vizeaza o situatie familiala iar cealalta reprezinta o recunoastere a efortului depus.

Elevii orfani din invatamantul preuniversitar de stat sunt pusi in situatia de a alege intre bursa de orfan si cea de studiu, neputandu-le cumula. Cu alte cuvinte, au de ales dintre o stare de fapt pentru care nu au nici o vina si una care le rasplateste eforturile. Se ajunge in situatia in care colegi cu medii mai mici beneficiaza de bursa de studiu pentru ca au norocul de a avea ambii parinti in viata.

Ce argument pot avea eu, mama a doi copii orfani de clasa a-V-A si a-VI-a, elevi straluciti, care ma privesc cu ochii in lacrimi pentru aceasta absurda nedreptate?

România

Motivul semnării

• Pentru că un copil poate fi în ambele situații, cea de orfan și cea de elev cu rezultate foarte bune. Este evident că trebuie să beneficieze de ambele burse!
  • Dacă se cumulează pensiile, trebuie sa se cumuleze si bursele copiilor amarati.
  • pentru ca asa este corect si imi pasa

2018-10-11 23:08:34 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături