Către: Transport și mediu

Nu există ulei de palmier în rezervorul meu

Nu există ulei de palmier în rezervorul meu

Dragi prieteni,

după luni întregi de campanii neobosite, Comisia Europeană a decis în sfârșit că uleiul de palmier nu este un combustibil verde și nu trebuie promovat, deoarece provoacă despădurirea.

De ce este important?

Utilizarea uleiului de palmier în motorină, care este determinat de obiectivele de energie regenerabilă ale UE, va fi redus treptat începând cu 2023, pentru a dispărea din biodiesel în 2030.

Statele membre ale UE și Parlamentul UE au acum două luni pentru a adopta sau vetoa Legea, dar nu au puterea de a modifica regula. Deși ne așteptăm la unele critici, credem că va fi aprobat.

Decizia de astăzi de a eticheta uleiul de palmier ca nesustenabil este un progres.

Acesta va oferi un relief mult necesar vieții sălbatice și pădurilor din lume. Dar aceasta este doar o victorie parțială, deoarece soia și unele ulei de palmier pot fi încă etichetate „verde”. Campania noastră nu s-a încheiat și acum vom duce lupta către guvernele și companiile petroliere care doresc să-i oblige pe șoferi să plătească pentru combustibilii „verzi” falsi.

Deși incompletă, aceasta este o victorie a societății civile. Este victoria ta.

Șapte din 10 europeni se opun folosirii uleiului de palmier în motorină, peste 650.000 au semnat petițiile pentru a-l opri și peste 65.000 de cetățeni ai UE au luat parte la consultarea publică pentru modificarea și îmbunătățirea legii.

Categorie


Motivul semnării

  • u există ulei de palmier în rezervorul meu