Către: Către Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu

Nu înlocuiți arborii cu asfalt și noxe, frumosul cu urâtul, pe strada Henri Coanda - Craiova

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să nu fie tăiați arborii maturi de pe strada HENRI COANDĂ, strada tradițională de case, arbori care îi conferă o identitate aparte.
În avizul de mediu se propune taierea celor 30 de arbori și plantarea unor arbusti de mici dimensiuni pe un trotuar de 1,12m, strada fiind proiectată cu patru benzi de circulație. Acest fapt diminuează drastic suprafață pe care se pot deplasa pietonii, cu consecințe majore negative asupra siguranței lor, indiferent că este vorba de locuitori ai străzii sau alți cetățeni ai orașului, în zonă existând și unități de învățământ.
Arborii de pe str. HENRI COANDĂ sunt sănătoși, oxigenează orașul Craiova, îl înfrumusețează. Avizul de mediu este utopic raportat la situația de fapt data de proiectul de execuție, acesta din urma nepermițând nici un spațiu verde.
Proiectul nu este centrat pe nevoile omului, iar impactul asupra mediului este catastrofal, deoarece un arbore absoarbe mari cantități de dioxid de carbon.
Prin urmare, într-o lume care se încălzește, într-o zi cu temperatură de peste 40 de grade la umbră, solicitam reprezentațiilor Primăriei sa renunțe la acest proiect cu consecințe negative majore asupra mediului, să conserve patrimoniul natural din fiecare zonă a orașului.
Să nu înlocuim frumosul cu urâtul și aerul curat cu noxele. Până la urmă, orașul este făcut pentru oameni, nu pentru mașini.

Craiova, România

2023-07-27 16:50:03 +0300