Skip to main content

Către: Președintele României, Parlamentul și Guvernul României.

Opriți războiul împotriva copiilor!

Această campanie a fost încheiată

Organizația Salvați Copiii - Opriți războiul împotriva copiilor
Copiii plătesc cel mai mare preț ca urmare a escaladării violențelor din Gaza și Israel. Singura soluție prin care îi putem proteja este oprirea imediată a războiului.

Fiecare război este un război împotriva copiilor. Ei sunt întotdeauna primii care suferă în orice conflict, iar poveștile și imaginile care vin din Gaza și Israel sunt cutremurătoare.

Peste 1.000 de copii au fost uciși până acum.
Salvați Copiii condamnă ferm uciderea civililor și a copiilor. Uciderea și rănirea copiilor, atacurile asupra școlilor și spitalelor reprezintă grave încălcări ale normelor internaționale, iar cei responsabili trebuie să răspundă pentru acțiunile lor.

Salvați Copiii solicită Președinției, Parlamentului și Guvernului României folosirea capacității lor politice în vederea încetării imediate a războiului, pentru a evita orice agravare a situației actuale, care pune copiii în pericol. Toate părțile trebuie să facă tot posibilul pentru a proteja copiii și să respecte dreptul umanitar internațional.

Cerem reprezentanților instituțiilor menționate să transmită părților implicate în conflict un apel pentru:
• încetarea imediată a bombardamentelor, convenită de toate părțile;
• protecție și asistență umanitară pentru toți copii din Gaza și Israel;
• respectarea dreptului umanitar internațional de către toate părțile aflate în conflict, stoparea comiterii altor violări grave ale drepturilor copiilor și asigurări din partea acestora că îi vor trage la răspundere pe cei vinovați de faptele comise până acum;
• eliberarea imediată și necondiționată a tuturor copiilor aflați în captivitate;
• extinderea asistenței umanitare, pentru a face față crizei actuale, ajutorul acordat copiilor trebuind să fie prioritar.

De ce este important?

Cu fiecare lovitură de rachetă, cu fiecare glonț, sentimentul de siguranță al copiilor este zdruncinat, cu consecințe grave asupra sănătății lor mentale pe termen lung. Copiii sunt supuși terorii, prin pierderea celor dragi, prin alungarea lor de acasă și prin lipsirea de orice formă de educație. Dacă violențele nu încetează, copiii vor plăti prețul prin viețile și viitorul lor.

Fiecare război este un război împotriva copiilor. Împreună, putem proteja copiii lumii de ororile conflictelor.
Vă rugăm să nu fiți indiferenți și să susțineți organizației Salvați Copiii pentru a opri războiul împotriva copiilor.

Actualizări

2023-10-30 13:06:47 +0200

S-a ajuns la 10 semnături