Skip to main content

Către: guvernul României

anulați schimbarea orei

haide să renunțăm la schimbarea orei conform recomandărilor europene. În urma unui sondaj de opinie din 2019 la care au participat 4,6 milioane de oameni, din care 84% s-au pronunțat pentru, parlamentul european a votat renunțarea la schimbarea orei începând cu anul 2021. De atunci însă nu s-a mai întâmplat nimic, pentru că statele europene așteaptă fiecare ca celălalt să adopte primul această rezoluție.
Semnează și tu petiția și trimite-o mai departe, vei fi alături de cei 84% care au votat pentru păstrarea orei firești, naturale. Pentru binele și sănătatea noastră, și mai ales a copiilor și nepoților noștri.

De ce este important?

De multă vreme s-a constatat că nu aduce nici un avantaj economic, dimpotrivă. Efectele dăunătoare asupra sănătății sunt cunoscute, printre care doar câteva: perturbarea ceasului biologic, tulburări de somn, creșterea nivelului de stres și a riscului de infarct. Schimbarea orei declanșează oboseala accentuată și cauzează scăderea vigilenței în trafic. Asta se întâmplă de 2 ori pe an, nu o zi sau două ci câteva săptămâni la rând.
Economia de energie, care a fost principalul argument, se poate realiza oricum mult mai bine prin alte măsuri care să nu dăuneze sănătății.

Categorie

Actualizări

2024-03-12 19:48:35 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2024-03-10 18:37:27 +0200

S-a ajuns la 10 semnături