Skip to main content

Către: Primaria Oras Bragadiru, Jud Ilfov; Consiliul Local Bragadiru, Jud Ilfov

Padure urbana si centru de agrement in Bragadiru

Iti place sa iesi la picnic la iarba verde cu toata familia?
Abia astepti sa te urci pe bicicleta si sa te plimbi printre copaci intr-o zi calduroasa de vara?
Vrei sa iti iei copiii si sa mergeti impreuna pe trasee prin copaci?
Adori sa mergi pe malul raului sub ramurile copacilor?
Iti place sa te plimbi cu hidrobicicleta pe lacul de agrement?
Si noua! Si putem avea toate acestea ACASA, IN BRAGADIRU!

Deserori pentru cele de mai sus a fost nevoie sa mergi la parcurile de aventura de la Comana, la Cernica sau la Balotesti. Acum vrem sa ai posibilitatea de a face aceleasi activitati acasa, in Bragadiru.
De aceea, am lucrat la 2 proiecte proiecte, in care credem extrem de mult, si credem ca vor raspunde si dorintelor tale.
Anul acesta este foarte important sa obtinem finantarea din fonduri europene, pentru ca acum exista fonduri prin apelul de proiecte 3.5.Crearea, îmbunătățirea, extinderea spațiilor și infrastructurilor verzi din Programul Operational Regional Bucuresti-Ilfov.
Trebuie sa aplicam urgent pentru aceasta finantare care este disponibila ACUM si sa punem Bragadiru pe harta localitatilor cunoscute pentru activitatile de agrement. In plus asta ar insemna si o sursa de venituri pentru alte proiecte viitoare.

Ce va propunem?
1. Sa transformam terenul abandonat de aproximativ 100.000 mp dintre strada Povernei si raul Ciorogarla in PADUREA URBANA BRAGADIRU cu posibilitati de agrement in zone distincte pentru trasee de biciclete off-road, zona de picnic verde, trasee in copaci, alei pentru promenade recreative pe malul raului Ciorogarla si cale navigabila cu hidrobiciclete pe malul Raului Ciorogarla.
2. Sa infiintam CENTRUL EDUCATIONAL SI DE AGREMENT CIOROGARLA in Strada Salciei, unde primaria orasului Bragadiru detine un teren de 32.200 mp cunoscut ca balastiera, compus din lacul format in urma exploatarii si platforma cu constructii. Exploatarea si sortarea de agregate minerale este interzisa intr-o zona mixta de locuinte, servicii si comert, asa ca vrem rezilierea contractului de inchiriere si transformarea radicala a zonei, asa incat acolo sa fie construite mai multe unitati de invatamant, lacul sa fie transformat intr-unul de agrement pentru plimbari cu hidrobiciclete și barci, sa fie amenajata o zona de spatiu verde, sa fie creata o zona de comercializare produse alimentare si non-alimentare, dar si o zona de parcare si accese pietonale.

De ce este important?

Joi, 8 februarie 2024, are loc sedinta Consiliului Local Bragadiru in care se dezbate bugetul local pe anul 2024, iar noi vom propune mai multe amendamente, printre care si aceste 2 proiecte, pentru care avem nevoie de sutinerea ta pentru a ne asigura ca va fi pregatita documentatia tehnica, astfel incat sa putem depune cererea de finantare in vara acestui an.

Mai multe detalii despre cele 2 proiecte găsești pe www.bragadirumeu.ro.

Daca si tu sustii realizarea acestor proiecte, te rugam sa semnezi petitia.
Bragadiru 077025, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2024-02-08 02:02:57 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2024-02-05 10:23:00 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2024-02-04 23:04:11 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2024-02-04 20:17:17 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2024-02-04 19:07:19 +0200

S-a ajuns la 10 semnături