Către: Auroritatea Aeronautică Civilă Română

Schimbați ruta de aterizare de deasupra localității Tămași, Corbeanca

Fotografie de Richard Cohrs pe Unsplash
Stimate Domnule director general Stoica Nicolae,

Noi, semnatarii acestei petiții, locuitori ai localității Tămași, comuna Corbeanca, județul Ilfov, dorim să vă aducem la cunoștință problemele majore cauzate de actuala rută de aterizare a avioanelor deasupra localității noastre. Zgomotul intens și frecvent al avioanelor afectează grav calitatea vieții noastre, provocând disconfort, stres și probleme de sănătate.

Probleme identificate:
Zgomot excesiv: Avioanele care survolează localitatea la altitudini joase produc un zgomot constant și deranjant, afectând liniștea și odihna locuitorilor.
Poluare: Emisiile de gaze și particule fine de la avioane contribuie la poluarea aerului, având un impact negativ asupra sănătății publice.
Siguranță: Apropierea avioanelor de zonele rezidențiale crește riscul de accidente și incidente aviatice.

Soluția propusă: Propunem schimbarea rutei de aterizare a avioanelor astfel încât acestea să evite survolarea directă a localității. Această modificare ar reduce semnificativ impactul negativ asupra locuitorilor și ar îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea noastră.

Beneficii:
Reducerea zgomotului și a poluării aerului.
Îmbunătățirea sănătății și bunăstării locuitorilor.
Creșterea siguranței în zonă.

Vă rugăm să luați în considerare această solicitare și să inițiați demersurile necesare pentru schimbarea rutei de aterizare a avioanelor. Apreciem sprijinul și colaborarea dumneavoastră în rezolvarea acestei probleme importante pentru comunitatea noastră.

Cu stimă,
Adriana Vieru

Toți locuitorii satului Tamași sunt direct afectați! Sunt parte a acestei comunități și îmi pasă! Noi nu putem deschide geamurile din cauza zgomotului infernal! Trec avioane non stop, la o altitudine extrem de joasă! Devine insuportabil! Mulți oameni iau în calcul să se mute de aici.
Tamași, România

2024-09-03 22:47:53 +0300