Skip to main content

Către: Către toți cetățenii cărora le pasă de pădurile din România

Plus un copac

În data de 27.10.2019, ultima duminică din octombrie, noi, semnatarii acestei acestei petiții, ne luăm angajamentul de a planta un copac.
Putem planta un copac pe spațiul public, acolo unde avem autorizațiile necesare, putem planta un copac pe un spațiu privat, dacă avem acordul proprietarului sau putem planta un copac în curtea sau livada noastră.
Putem face asta individual sau într-un grup organizat, dar indiferent unde am fi, pe 27.10.2019 plantăm împreună.

De ce este important?

Pentru că ne dorim să ne păstrăm resursele naturale și să le folosim responsabil.

Pentru că putem face chiar NOI ceva.

Prin plantarea unui copac contribuim activ și direct pentru un mediu înconjurător sănătos și tragem un semnal de alarmă asupra importanței chiar și a unui copac, nu doar a unei păduri.

Plus un copac e o acțiune, un semnal de alarmă și un simbol a determinării noastre de a susține importanța unui mediu înconjurător sănătos și primitor.

Avem o țară cu multe resurse, o țară în care ne dorim să rămânem noi, copiii noștri. O țară de care trebuie să avem grijă și a cărei resurse să le utilizăm responsabil.

Una dintre aceste resurse pe care le avem - pădurile - sunt în pericol. Nu de ieri, ci de câțiva ani buni, iar autoritățile ori au făcut prea puțin pentru a proteja aceasta resursă, ori nu au făcut nimic, ori au fost chiar persoanele din funcțiile politice sau cele numite politic care au acționat direct și activ la defrișările pădurilor noastre.

Avem nevoie de politici, de controale, de licitații transparente, de oameni cinstiți care să ajute să ne păstrăm aceste resurse, dar între timp fiecare dintre noi poate face ceva pentru a semnala importanța nu doar a unei păduri, ci chiar a unui singur copac.

"Plus un copac" este o acțiune la care oricine poate lua parte, ne putem organiza, acolo unde este posibil, să mergem împreună să plantăm copaci, fie pe un spațiu public, dacă există aprobarea necesară, fie pe un teren privat, dacă avem acordul proprietarului, ori fiecare dintre noi, individual, în curtea, livada proprie plantează un copac.

"Plus un copac" ne dorim să fie o acțiune care să se desfășoare anual, în ultima duminică a lunii octombrie.

"Plus un copac" e un semnal de alarmă, căci știm că un copac, plus un copac, pot crea o pădure, dar mai ales știm că prin ceea ce facem ajutăm la conștientizarea rolului pe care îl are mediul înconjurător, și subliniem prin asta că ne dorim o Planetă Verde.

Printr-o semnătură susții inițiativa, iar pe 27.10.2019 vei planta și tu un copac.

Un copac în plus, o planetă mai verde și un mediu mai sănătos.

Categorie

Actualizări

2019-10-08 16:18:58 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2019-10-08 14:03:43 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2019-10-08 13:36:43 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2019-10-08 13:09:17 +0300

S-a ajuns la 10 semnături