Skip to main content

Către: Guvernul României

POLUAREA AERULUI

POLUAREA AERULUI

Poluarea aerului ne sufocă orașele și provoacă o criză globală de sănătate. Cea mai mare parte a poluării de pe drumurile noastre provine din arderea combustibililor fosili, iar principalul vinovat este motorina folosită în mașini și autoutilitare. Trecerea la vehiculele electrice nu numai că ne va oferi un aer mai curat, dar va reduce și emisiile de carbon care provoacă schimbările climatice.

De ce este important?

Combustibilii fosili nu numai că accelerează schimbările climatice, ci și poluează aerul pe care îl respirăm. Petrolul arzător și cărbunele eliberează dioxid de carbon împreună cu o serie de alți poluanți. Gazele precum azotul și oxizii de ozon umplu aerul din jur și particule mici pătrund adânc în plămânii noștri.

Impacturile asupra sănătății noastre sunt profunde, inclusiv probleme de respirație, boli de inimă și speranță de viață scurtată. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a numit poluarea aerului „noul tutun”, deși a remarcat că te poți îndepărta de fumul de țigară. Pe de altă parte, atunci când casa sau școala este înconjurată de poluarea aerului, nu există nicio scăpare.

Aproape jumătate din toate vehiculele de pe drumuri circulă pe motorină. Acesta era văzut de guvern ca un combustibil mai ecologic decât benzina, deoarece eliberează mai puțin dioxid de carbon. Drept urmare, stimulentele pentru vehiculele diesel ne-au încurajat să le cumpărăm. Cu toate acestea, acum știm că aceste afirmații au fost exagerate de producătorii de mașini. Mai mult, pur și simplu trecerea de la un combustibil fosil la altul ignoră faptul că trebuie să încetăm să ardem complet. În plus, automobilele diesel produc mai multă poluare cu dioxid de azot (NO2). Majoritatea zonelor urbane din Marea Britanie au niveluri ilegale de poluare cu NO2, ceea ce poate afecta dezvoltarea plămânilor la copii.

Categorie


Motivul semnării

  • POLUAREA AERULUI

Actualizări

2019-12-06 06:36:43 +0200

S-a ajuns la 10 semnături