Skip to main content

Către: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Petitie impotriva propunerilor de modificare și completare a OUG nr.49/2019

Suntem martorii unei inițiative periculoase care ar putea să restricționeze accesul nostru la serviciile de ride sharing și să afecteze negativ economia și libertatea noastră de mișcare. Prin propunerile de modificare a Ordonanței de Urgență 49/2019, autoritățile încearcă să închidă firmele de ride sharing, aducând prejudicii atât șoferilor, cât și utilizatorilor acestor servicii.
Serviciile de ride sharing au devenit un element vital al vieții noastre de zi cu zi. Ele ne oferă un mijloc comod, sigur și accesibil de transport, reducând congestionarea traficului și poluarea mediului înconjurător. Mai mult decât atât, aceste servicii reprezintă o sursă de venit pentru mii de șoferi, contribuind la crearea de locuri de muncă și la stimularea economiei locale.
Cu toate acestea, modificările propuse ale OUG 49/2019 ar putea pune în pericol aceste beneficii esențiale. Închiderea firmelor de ride sharing ar lăsa mulți șoferi fără loc de muncă și ar restricționa accesul nostru la opțiuni de transport moderne și eficiente. În plus, aceste modificări ar putea afecta negativ și libertatea noastră de mișcare, obligându-ne să ne bazăm pe opțiuni de transport tradiționale, care ar putea fi mai puțin convenabile și mai costisitoare.
Este crucial să ne opunem acestor modificări nedrepte și să ne apărăm dreptul la opțiuni de transport sigure, accesibile și eficiente. Trebuie să cerem autorităților să găsească soluții echilibrate care să protejeze atât interesele utilizatorilor, cât și ale șoferilor, și să promoveze inovația și progresul în sectorul transporturilor.
Ne exprimăm opoziția față de propunerile de modificare a OUG 49/2019 și cerem autorităților competente să respingă aceste modificări și să protejeze serviciile de ride sharing și libertatea noastră de mișcare.

De ce este important?

Astăzi, suntem chemați să ne opunem cu fermitate unui proiect de modificare a Ordonanței de Urgență 49/2019 care ar avea consecințe devastatoare asupra serviciilor de ride-sharing și, implicit, asupra mobilității noastre și a economiei. Este vital să ne unim și să ne facem auziți pentru a proteja aceste servicii și beneficiile pe care le aduc societății noastre.

Firmele de ride-sharing, precum Uber, Bolt și alte platforme similare, au revoluționat modul în care ne deplasăm în orașe. Ele au adus flexibilitate, comoditate și opțiuni de transport mai accesibile pentru noi toți. Cu toate acestea, proiectul de modificare propus ar putea pune capăt acestei revoluții și ar putea readuce la un sistem învechit și rigid de transport.

Iată de ce trebuie să ne opunem acestor modificări:

Inovare și progres: Firmele de ride-sharing reprezintă un exemplu de inovare și progres în industria transporturilor. Ele au introdus noi tehnologii și modele de afaceri care au îmbunătățit calitatea serviciilor de transport și au crescut eficiența sistemului.

Accesibilitate și inclusivitate: Ride-sharing-ul a făcut transportul mai accesibil și mai inclusiv pentru toți. El a deschis oportunități de angajare pentru șoferii independenți și a oferit servicii de transport mai ieftine și mai convenabile pentru persoanele fără mașină sau cu mobilitate redusă.

Reducerea traficului și poluării: Prin încurajarea utilizării vehiculelor partajate și a transportului public, ride-sharing-ul poate contribui la reducerea traficului și poluării în orașe. El promovează utilizarea mai eficientă a resurselor și poate ajuta la atingerea obiectivelor de mediu și sustenabilitate.

Opțiuni pentru consumatori: Limitarea firmelor de ride-sharing ar restricționa opțiunile de transport disponibile pentru consumatori. Acest lucru ar putea duce la creșterea prețurilor și la scăderea calității serviciilor în detrimentul utilizatorilor.

Împreună, putem să ne opunem acestei propuneri și să apărăm dreptul nostru la mobilitate și libertate de alegere în materie de transport. Semnează petiția noastră și fii vocea schimbării! Haideți să ne unim și să ne asigurăm că ride-sharing-ul rămâne o parte integrantă a peisajului nostru urban modern!
România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2024-03-12 18:50:47 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2024-03-12 16:27:00 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2024-03-12 16:03:42 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2024-03-12 15:49:45 +0200

S-a ajuns la 10 semnături