Către: Ligia Deca, Ministerul Educației

Reforma metodei de corectare a lucrarilor de Bacalaureat

Elevii de clasa a 12-a din întreaga țară se simt nedreptățiți de noua metodă de corectare a lucrarilor Simulării Examenului Național de Bacalaureat în urma rezultatelor primite. Corecturile nu au fost realizate pertinent, depunctându-se în mod eronat, iar borderourile nu oferă informațiile necesare îmbunătățirii performanțelor elevilor pentru Examenul de Bacalaureat. Au existat diferențe de corectură de 30 de puncte între corectori, eseurile de la Examenul la Limba Română au fost corectate în mod nejustificat, iar acest lucru se motivează cu un simplu “corectorul nu era atent la lucrarea dată” lucru complet inadecvat. Viitorul tuturor elevilor de clasa a 12-a stă în mâinile unor corectori “neatenți”. Este nevoie de o schimbare, a se reveni la metodele de corectare folosite anii precedenți, fără latura digitală implementată anul acesta, iar elevii sunt pregătiți să își manifeste puterea de schimbare.

Viitorul tuturor elevilor de clasa a 12-a a României stă în mâinile unei platforme digitale rigide, impersonale. Alăturați-vă petiției pentru a elimina amenințarea noilor implementări “experiment” ale Ministerului Educației.

Categorie

2024-03-29 20:11:58 +0200