Către: Klaus Iohannis, Președintele României

Retrageți ordinul "Pentru Merit" acordat lui Aurelian Bădulescu

Am aflat cu stupoare că ați conferit consilierului Aurelian Bădulescu, de la Curtea de Conturi, Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de cavaler.

De-a lungul timpului, mai ales în timpul mandatului de viceprimar al Capitalei (2016-2020), Bădulescu s-a remarcat prin insultarea într-un limbaj grobian, în repetate rânduri, a colegelor din Consiliul General, a unor ziariste și, nu în ultimul rând, a dvs., Președintele României. Atitudinea sa antisemită, afișată fără rușine, a fost sancționată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. În aceste condiții, decorarea acestui personaj constituie încă o ofensă adusă tuturor celor care au fost de-a lungul timpului jigniți de acesta.

Având în vedere toate aceste motive, vă solicităm, Domnule Președinte, să reveniți asupra decernării Ordinului Național „Pentru Merit” și să retrageți distincția acordată lui Aurelian Bădulescu.

Este necesar spunem Președintelui în funcție că, dacă comis o eroare gravă, are datoria să o repare deîndată.

Categorie

2024-09-25 16:05:26 +0300