Către: Primăria Sectorului 2, Consiliul Local Sector 2, Primăria Generală a Municipiului București, Ministerul Culturii, Inspectoratul de Stat în Construcții,Organizații și Asociații de Parașutism și Sporturi Aeriene,

Situația privind salvarea, reabilitarea și repunerea în funcțiune a Turnului de Parașutiști din Parcul Național ar putea fi rezolvată de mai multe entități și persoane. Printre acestea se numără:
1. Primăria Sectorului - Autoritatea locală are un cuvânt important în deciziile legate de infrastructura și patrimoniul din sectorul respectiv.
2. Consiliul Local - Consiliul local poate adopta hotărâri și aloca fonduri pentru reabilitarea obiectivelor de interes public.
3. Primăria Generală a Municipiului București - Poate juca un rol crucial în coordonarea și finanțarea proiectelor de reabilitare a structurilor importante din oraș.
4. Ministerul Culturii - Dacă turnul are valoare istorică sau culturală, ministerul poate interveni pentru protejarea și restaurarea lui.
5. Inspectoratul de Stat în Construcții - Poate evalua starea actuală a turnului și poate oferi soluții tehnice pentru consolidare.
6. Organizații și Asociații de Parașutism și Sporturi Aeriene - Pot susține inițiativa și colabora pentru repunerea în funcțiune a turnului.
7. Societatea Civilă și ONG-uri - Pot iniția campanii de conștientizare și strângere de fonduri pentru salvarea turnului.
8. Cetățenii și Comunitatea Locală - Implicarea activă a locuitorilor prin petiții, proteste și participarea la dezbateri publice poate influența deciziile autorităților.
Pentru a rezolva situația, ar fi ideală o colaborare între aceste entități, cu implicarea activă a comunității și a specialiștilor în domeniu.
Turnul de Parașutiști din Parcul Național este mai mult decât o emblemă a zonei. Pe lângă utilizarea sa pentru cursuri de parașutism și antrenamente civile și militare, turnul poate fi amenajat ca observator al Bucureștiului, oferind priveliști spectaculoase ale orașului.
Activitățile din jurul turnului pot include evenimente în aer liber, precum evenimente câmpenești, care ar aduce un plus de valoare comunității și ar revitaliza zona. Reabilitarea și repunerea în funcțiune a turnului ar transforma acest loc într-un centru vibrant pentru activități recreative și educative, beneficiind atât locuitorii, cât și vizitatorii.
Implicarea autorităților locale, a organizațiilor de parașutism și a comunității este esențială pentru salvarea și valorificarea acestui monument. Vă invităm să ne susțineți în această inițiativă și să colaborăm pentru a păstra și îmbunătăți acest simbol al Parcului Național.
Cu respect,
BARBU VICTOR NARCIS
Administrația blocului MC57

Înțelegem că autoritățile doresc demolarea Turnului de Parașutiști din Parcul Național pentru a construi o sală polivalentă cu 12.000 de locuri. Considerăm că această decizie ar aglomera și mai mult zona și ar crea un disconfort suplimentar pentru locuitorii din cartier, având în vedere că deja există cluburi sportive, Arena Națională și un bazin de înot, ceea ce generează o aglomerație considerabilă.
"Salvați Turnul de Parașutiști: Reabilitare și Repunere în Funcțiune în Parcul Național"
Turnul de Parașutiști din Parcul Național este mai mult decât o emblemă a zonei; este un simbol al tradiției și al activităților aeriene. Pe lângă utilizarea sa pentru cursuri și antrenamente de parașutism, turnul poate fi transformat într-un observator al Bucureștiului, oferind priveliști unice și devenind un punct de atracție pentru turiști.
Reabilitarea turnului ar permite organizarea de activități recreative și educative în aer liber, cum ar fi evenimente câmpenești, care ar revitaliza zona și ar aduce beneficii comunității locale.
Având în vedere planurile de construcție a unei săli polivalente, facem apel la autorități să reevalueze impactul pe care această construcție l-ar avea asupra zonei deja aglomerate și să ia în considerare alternative care să nu afecteze negativ calitatea vieții locuitorilor.
Vă invităm să susțineți această inițiativă pentru a păstra și valorifica Turnul de Parașutiști, promovând astfel un echilibru între dezvoltare și conservarea patrimoniului local.

2024-05-30 22:47:37 +0300

2024-05-30 20:42:15 +0300