Către: Carrefour, Kaufland, Auchan, Penny, Cora, Mega Image, Metro, Lidl, Selgros

Salvează Amazonul

UPDATE iulie 2020
Pe 22 mai, Agent Green a început să lucreze alături de Guvernul României la o strategie pentru reducerea consumului de carne și creșterea aportului de plante în alimente. Această strategie este aproape finalizată iar la finalul verii va fi înmânată Guvernului

Veștile bune sunt legate de scăderea nivelului de consum de carne per capita cu 3% în acest an la nivel global, conform cifrelor oficiale de la UN.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
PETIȚIE

Lanțurile de supermarketuri care operează în România să elimine de pe rafturi imediat și definitiv carnea de vită importată din America de Sud și să comunice public această decizie. Cumpărătorii să boicoteze acest produs până când magazinele se vor conforma.

Padurile din Amazon, Brazilia, sunt cuprinse de un numar record de incendii in acest an. Pădurea amazoniană produce aprozimativ 20% din oxigenul Planetei și este adesea numită „plămânul Lumii”. Dacă va fi distrusă irevocabil, atunci ar putea să emită carbon în loc de oxigen, și asta ar duce la colapsul Planetei care era deja greu încercată de schimbările climatice în ultimele decenii. Lumea dă vina pe presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, pentru ca acesta ar fi incurajat defrisarile, pentru a face loc mai multor terenuri arabile. Este drept că președintele are vina sa, dar cea mai mare este a țărilor care cumpăra carnea ieftină de la vite hrănite cu furaje produse pe suprafețe proaspăt defrișate din Amazon.

În 2018, Brazilia a exportat 1,6 milioane de tone de carne de vită. Este un nou record mondial, iar anul acesta se așteaptă să se exporte 1,8 milioane de tone.

Putem ajuta Amazonul chiar dacă trăim în România. Înlocuiește carnea de vită ieftină din America de Sud cu cea românească. Sau dacă îți dorești să fii și mai generos atunci este bine de știut că fiecare om care renunță la carnea de vită salvează 10 arbori/zilnic sau 3432/anual:

Hrana oamenilor bazată pe ingrediente de origine animală necesită mult mai mult teren decât dacă am hrăni toată omenirea cu plante:

Mai precis, mâncarea produsă din animalele de fermă ne oferă doar 18% din caloriile pe care le consumăm dar utilizează 83% din terenul arabil. Asta înseamnă că pentru a crește mai multe animale este nevoie de tot mai mult teren, adică de noi defrișări:

Categorie

2019-08-24 15:09:49 +0300