Către: Primăria Sectorului 5, Guvernul României

Sectorul 5 merită un parc adevărat!

Spațiile verzi din Sectorul 5 sunt puține, aglomerate, degradate și îmbătrânite, aflate la sfârșitul ciclului biologic.

Ne lipsesc aproape cu desăvârșire spațiile de joacă, spațiile de recreere, sport, aleile pentru plimbare, mobilierul urban.

Am identificat un teren liber de construcții și alte amenajări, amplasat în zona Antiaeriană, momentan în administrarea MAPN, cu o suprafață de aproximativ 90 de hectare.

Solicităm ca suprafața menționată, sa fie transferată către Primăria Sector 5 în vederea amenajării celui mai mare parc din sectorul nostru.

Lipsa spațiilor verzi UCIDE, iar sectorul 5 este cel mai vitregit!

Trăim pe viu fenomenul de supraaglomerare a orașelor, iar la marile probleme cu care ne confruntăm – traficul intens, poluarea atmosferică, acumularea de deşeuri – se mai adaugă şi reducerea, tot mai dramatică, a spaţiilor verzi, prin convertirea acestora în suprafeţe ocupate de asfalt, betoane și noi proiecte imobiliare.

Spațiile verzi combat problemele de sănătate tipice traiului din mediul urban.

Studiile arată că existența unui spațiu verde în apropiere și o plimbare de 30 de minute într-un mediu natural, cinci zile pe săptămână reduc depresiile cu 25%, astmul cu 25-30%, riscul de infarct miocardic și de accident vascular cerebral cu 20% până la 30%.

Sector 5, București, România

Linkuri