Skip to main content

Către: Ministrul Transportului/ Ministrul Economiei/ Ministrul Turismului/ HORECA

Și pe autostradă să mâncăm românește!

Deschidere de restaurante românești pe autostrăzi.
Înmulțindu-se kilometrii de autostradă și în țara noastră, observ pe-alocuri că se construiesc și benzinării care sigur vor încheia contracte cu multinaționale (KFC, Mc Donald’s, King Burger, etc) pentru a oferi servicii de restaurant.
Autostrăzile au adus beneficii mari în termeni de transport, nimic de comentat. Însa au afectat enorm afacerile celor ce au deschise restaurante pe drumurile naționale. Șoferii alegând autostrada, popasurile de pe drumurile naționale au din ce in ce mai puțini clienți. În timp, aceste restaurante vor fi închise și, și mai trist, mancarea gustoasă româneascâ de la han, va dispărea. Tradiția și gustul românesc vor fi înghițite de mâncarea scumpă de mâna a doua a occidentului.

De ce este important?

Cei care au restaurante de tradiție și sunt afectați de modernism ar trebui sa aibă șansa să supraviețuiască în pas cu modernismul. Micii întreprinzători trebuie să aibă dreptul să își dechidă locații în zonele de popas de pe autostrăzi.
Eu(și alți șoferi) , tranzitând Europa și fiind sătul de atâtea senvișuri uscate, când intru în țară, îmi doresc să opresc la un restaurant românesc să mănânc o mâncare gustoasă. Păstrând traseul pe autostradă, în drumul(300km) către zona Moldovei, nu este niciun popas care oferă mâncare tradițională.
De ce este important să avem restaurante românești pe autostrăzi?
1. Supraviețuirea micilor întreprinzători;
2. Susținerea economiei locale;
3. Mâncare sănatoasă preparată din produse locale;
4. Conservarea tradiției;
5. Promovarea bucătăriei românești străinilor care tranzitează țara.

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Actualizări

2022-10-11 12:42:30 +0300

S-a ajuns la 10 semnături