Skip to main content

Către: Primăria Constanţa

Spunem NU distrugerii parcului Tabacariei

Spunem NU distrugerii parcului Tabacariei

https://c1.staticflickr.com/5/4666/24853915047_136a374f17_o.png

Se doreşte salvarea singurului parc natural din Constanţa a cărei mărime a început să fie porţionată încă de pe generaţia fostului primar Radu Mazăre, primar care la ora actuală încearcă să facă tot posibilul în a evita sancţiunile legale. Parcul a început să se distrugă în momentul în care a fost construit City Park Mall, prin presă s-au promis multe, dar care a fost rezultatul? City Park Mall s-a extins.

Vineri, la Primăria Constanţa, a fost organizată prima dezbatere publică privind propunerile preliminare Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia şi aleile de acces, în intravilanul municipiului Constanţa, zona Tăbăcăriei.

Vă sună cunoscut acest scenariu?

Etapa este necesară pentru viitoarea construcţie, prin noul PUZ urmând să se reglementeze funcţia de locuire pe care o va avea viitoarea construcţie, care, în prezent, nu este permisă în perimetrul respectiv. „PUZ-ul preliminar încearcă o organizare a construcţiilor pe tot perimetrul vizat, pentru a crea o imagine coerentă şi pentru a aduce plus valoare spaţiului. Va fi rezolvat, astfel, un acces carosabil bun pentru toate construcţiile din zonă şi vor fi create spaţii verzi intangibile, ce vor fi înregistrate în Registrul spaţiilor verzi din municipiul Constanţa. Astfel, se va face remodelarea aleii de acces deja existente, perpendiculară pe bulevardul Mamaia, într-o alee cu două benzi de circulaţie cu sens unic şi trotuar; parcarea veche va fi mutată pe platforma liberă, fără altă funcţie, iar în locul ei se va extinde spaţiul verde, în compensare cu spaţiul verde din apropiere, care va fi folosit pentru construcţie. Terenul din mijloc, cel mai defavorizat, pe o porţiune consistentă, pentru că pe acolo se va trasa aleea carosabilă, în compensare pentru acest lucru, va putea avea un regim de înălţime mai mare, încheind compoziţia de clădiri cu volume asemănătoare”, a explicat Ignis Duvagi, reprezentantul firmei de arhitectură care a realizat proiectul.

Din păcate, la dezbaterea de vineri nu a participat decât un singur reprezentant al Primăriei Constanţa, care nu a exprimat nicio poziţie, nu a luat cuvântul, ci doar a întocmit procesul verbal şi s-a asigurat că au fost respectate toate procedurile pentru ca şedinţa să fie considerată legală.

Concomitent dorim să ne arătăm dezgustul faţă de actualul mall care a promis că o să se ingrijească de parc, dar nu a făcut-o. Au tăiat din parc, dar, au promis că o să îl ingrijească, au făcut ceva? Chiar nimic. Malurile cad, nici măcar un singur pom nu a fost plantat de City Park Mall, iar angajaţii Primăriei prăduiesc spaţiul verde. Unde ajungem dragii mei? Dacă merg pe mal în timpul nopţii sunt toate şansele să cad căci sunt multe spaţii lipsă şi foarte multe gropi care duc DIRECT în lac, lac în care se regăsesc FOARTE MULTE GUNOAIE deoarece nici de acest lucru nu s-au îngrijit cei de la City Park - să ne amintim de fosta terasa McDonald's care era în aer liber, terasa de pe care vântul lua toate gunoaiele şi le zbura spre lac.

Vrem să nu se mai distrugă parcul iar cei care au făcut-o dorim să se ţină de cuvânt, mai exact să-l reabiliteze plantând pomi şi reabilitând malul lacului, TOT MALUL LACULUI care nu a mai fost reabilitat de pe vremea lui Ceauşescu.

https://www.facebook.com/Constanta.vrea.normalitate/

De ce este important?

Este singurul parc natural al oraşului Constanţa care a început să fie distrus în conducerea primarului Radu Mazăre, atunci fiind vice-primar actualul primar Decebal Făgădău. Cum sună asta?

Un parc natural avem, avem nevoie de natură, pomi, Constanţa duce lipsa, iar Primăria vrea să ascundă acest fapt. Unde o să ne mai plimbăm? Prin cluburi? Cafenele? Nu toţi avem aceste gusturi, noi vrem natură, poate pentru Decebal Făgădău sună amuzant un picnic, dar, picnicul fără natură nu se poate face.

Nu putem avea un picnic pe asfalt, asta pentru cunoştinţele dumneavoastră domnule Decebal Făgădău, unde o să se mai plimbe ai persoanele bătrăne? N-aveţi bunici domnule Decebal Făgădău? Unde o să işi mai scoată părinţii pe cei mici la plimbat? Dar cel mai important este faptul că acest parc ne oferă sănătate, indirect şi indirect, numărul maşinilor creşte pe zi ce trece, chiar doriţi să ne ucideţi domnule primar Decebal Făgădău, indirect, prin aceste decizii care ne afectează nouă sănătatea pe termen lung, dar sigur afectează sănătatea celor mici căci aerul respirat de aceştia o să fie dăunător. Chiar doriţi să aveţi un oraş în care cei mici o să fie îmbolnăviţi din cauza faptului că nu luaţi decizia corectă?

Este importantă şi restaurarea lui căci scopul final al conducerii este să îl declare pericol public, astfel încăt să îl privatizeze.

Cum va fi inmânată

Petiţia o să fie trimisă pe email şi înmănată personal domnului primar Decebal Făgădău, o să insistăm pâna acesta o să işi facă timp pentru această petiţie.

Constanza, Constanța County, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Motivul semnării

  • Am semnat petitia pt salvarea parcului Tabacariei
  • Acest parc a devenit in ultimii ani atractia acolitilor puterii locale din investitiile imobiliare. Daca nu oprim aceasta "joaca" a parvenitilor, in cel mai scurt timp ne vom plimba doar pe asfalt, iar pe malul lacului vom ajunge doar consumand la terasele Mall-urilor sau daca ne permitem achizitia vreunui apartament din noile "betoane" vandute la preturi prohibite !
  • Indiferenta administratiei locale fata de interesele cetateanului obisnuit a fost dovedita de nenumarate ori. Astfel de campanii sunt de natura sa demonstreze parvenitilor din politica locala ca reprezinta doar grupuri restranse de afaceristi si sunt surzi la optiunile cetateanului fara afaceri profitabile, care trebuie manevrat doar la alegeri.

Actualizări

2018-05-09 18:17:35 +0300

S-a ajuns la 10,000 semnături

2018-03-25 15:34:20 +0300

S-a ajuns la 5,000 semnături

2018-02-05 15:50:22 +0200

Acum 6 zile eram 1000, acum suntem aproape 4000, dorim să-i facem o surpriză lui Făgădău într-o zi lucrătoare, la Primărie? Ce părere aveţi? Până atunci vă invităm să pe https://www.facebook.com/Constanta.vrea.normalitate/ - tu vrei o Constanţa normală?

2018-01-30 23:38:01 +0200

Această petiţie este una dintr-o campanie care o să urmeze pentru salvarea oraşului Constanţa, te invităm să apreciezi pagina https://www.facebook.com/Constanta.vrea.normalitate/ pentru a afla cât mai multe informaţii legate de viitoarele petiţii din campanie. Mulţumim pentru suportul dumneavoastră, impreună o să reuşim să facem un oraş minunat, doar fiind mulţi aceştia ne vor asculta!

2018-01-30 15:01:52 +0200

Credeţi că City Park trebuie să reabiliteze PARCUL pentru cât au distrus? Dacă da, distribuie această cauză! VREM SALVAREA ŞI REABILITAREA PARCULUI!

2018-01-30 14:30:37 +0200

S-a ajuns la 1,000 semnături

2018-01-30 09:45:41 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2018-01-29 22:29:14 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2018-01-29 19:46:49 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2018-01-29 18:41:51 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2018-01-29 12:46:03 +0200

S-a ajuns la 10 semnături